Laskutus ja maksaminen

Kaupungin lähettämien laskujen maksaminen

Suosittelemme e-laskusopimuksen tekemistä omassa verkkopankissasi. E-laskusopimuksen tekemiseksi tarvitset viimeisimmän laskusi viitenumeron. Yritysasiakkaiden on mahdollista saada Turun kaupungin lasku verkkolaskuna.

Paperilasku lähetetään kotiisi, mikäli et tee e-laskusopimusta.

Tilisiirto-osa on poistunut laskulta. Käytäthän vastaanottajan tilinumeroa ja laskun viitenumeroa laskua maksaessasi.

Turun kaupungin laskuja voi verkkomaksamisen lisäksi maksaa kaupungin kassapalveluihin Kauppatorin Monitorissa osoitteessa Aurakatu 8 | KOP-kolmio.

Turkupaketin vaikutukset osto- ja myyntilaskujen käsittelyyn

Myyntilaskut

Laskun maksuaikataulun muutosta koskevassa asiassa tulee asiakkaan olla yhteydessä laskussa näkyvään Sarastian palvelunumeroon p. 020 639 9400 (arkisin klo 8-16).

Mikäli asia koskee tulevia tilavuokralaskuja, tulee asiakkaan olla yhteydessä Tilapalvelukeskukseen p. 050 558 9187 (arkisin klo 10-14) tai sähköposti tilapalvelukeskus@turku.fi.

Mikäli lasku on jo perinnässä, tulee asiakkaan olla yhteydessä Sarastia Kuntaperintään p. 020 6399 420 (arkisin klo 9-15) tai sähköposti asta.perinta@sarastia.fi.

Ostolaskut 

Turun kaupunki laittaa maksuun tilapäisesti koronaepidemian ajaksi sille saapuvat ostolaskut viipymättä, jolloin rahat palvelutuottajalla ovat käytössä mahdollisimman pian.

Kaupungille osoitetut laskut

Turun kaupunki vastaanottaa kaupunginhallituksen päätöksen 15.12.2009 § 669 mukaisesti vain verkkolaskuja. Kaupungin tarjouspyynnöissä edellytetään toimittajalta valmiuksia verkkolaskutukseen. Mikäli toimittajalla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskua laskutusjärjestelmästä, toimittaja voi käyttää maksutonta toimittajaportaalia. Turun kaupunki ei ota vastaan sähköpostilaskuja.

Turun kaupungin laskutustiedot

Verkkolaskutusosoite
Turun kaupunki
Vastaanottajaorganisaation nimi
Vastaanottajaorganisaation verkkolaskuosoite
Verkkolaskuoperaattori: CGI
Välittäjätunnus: 003703575029

Vastaanottajaorganisaation verkkolaskutusosoite on 0037-alkuinen, ja siinä on organisaatiokohtainen loppuosa.

Paperisten ostolaskujen toimitusosoite
Turun kaupunki
Vastaanottajaorganisaation nimi
Vastaanottajaorganisaation verkkolaskutusosoite
PL 5000
02066 DOCUSCAN

Postilokero on kaikilla organisaatioilla sama: PL 5000. Paperilaskutusosoitetta käytetään myös verkkolaskuissa ja maksumuistutuksissa vastaanottajan osoitteena.

HUOM! Laskun käsittelijän nimi on merkittävä viitteenne-kenttään.

Tarkista laskun lähettämiseen vaadittavat tarkemmat tiedot alla olevasta erillisestä liitteestä. Tilaajan tehtävä on huolehtia siitä, että toimittajilla on ajantasaiset laskutusosoitteet.

Toimittajaportaali

Toimittajaportaali on palvelu, jossa laskut tehdään ja toimitetaan sähköisesti, jos laskun lähettäjän käytössä ei ole laskutusjärjestelmää. Toimittajaportaali vaatii rekisteröitymisen. Kun haluatte rekisteröityä portaalin käyttäjäksi, ottakaa yhteyttä Sarastian asiakaspalveluun. Toimittajaportaaliin kirjaudutaan osoitteessa www.laskuhotelli.fi/portaali. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla suosittelemme tutustumaan toimittajaportaalin käyttöohjeeseen.

Rakentamispalvelun laskutus Turun kaupungilta (käännetty arvonlisäverovelvollisuus)

Turun kaupunki (Y-tunnus 0204819-8) on arvonlisäverolain 8 c §:n tarkoittama rakentamispalveluja muutoin kuin satunnaisesti myyvä yhteisö. Kaikkiin kaupungin ostamiin laissa määriteltyihin rakentamispalveluihin sovelletaan käännettyä arvonlisäverovelvollisuutta.

Laskun tulee sisältää yleiset laskumerkinnät ja Verohallinto ohjeistaa internetsivuillaan käytännöistä tarkemmin.

Tavaran tai palvelun hankinta ulkomailta ja hankintojen laskutus

Tavaran tai palvelun tilausvaiheessa on aina ilmoitettava myyjälle kaupungin arvonlisäverotunniste, FI02048198. Tämän ilmoittamisella on tarkoitus edesauttaa laskun sisällön oikeellisuutta arvonlisäveron käsittelyssä. Kaupungin hankinnoissa ostajaksi on aina ilmoitettava Turun kaupunki sekä sen lisäksi tarkempi yksikkö, joka on hankinnan tekijä (esim. Turun kaupunki, Vapaa-aikatoimiala, nuorisopalvelut).

Ulkomaan laskussa tulee olla:

  • myyjän ja ostajan arvonlisäverotunnisteet sekä viralliset nimet.
    Ostaja: Turun kaupunki + hankinnan tekevän yksikön tarkempi tieto. Turun kaupungin VAT-numero on FI02048198.
  • BIC/Swift-koodi, BIC- ja Swift-koodit ovat 8 tai 11 merkkiä (5. ja 6. merkki ovat maatunnuksia)
  • IBAN-numero (pankkitili, joka sisältää maatunnuksen)
  • huomioitu arvonlisäveroa koskevat säännökset ulkomaan kaupassa
  • tavaroiden määrä (ml. nettopaino) ja luonne / palvelujen laajuus, luonne
  • tavaran toimituspäivä / palvelun suorituspäivä (ellei ole sama kuin laskun päivä)
  • EU-kaupan tavaraostoissa CN-nimike (Intrastat-koodi), mikäli mahdollista

Lisätiedot

Turun palvelujen osto- ja myyntilaskutus hoidetaan pääosin Sarastiassa. Sarastian asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 8.00–16.00, puh. 020 639 9400. Puhelun hinta on normaali matkapuhelin- ja paikallisverkkomaksu (mpm/pvm).

www.sarastia.fi/

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Maksuasiat:

Laskutusasiat:

Asiasanat: