VR:n konepaja-alueen rakentaminen etenee. Louhintatyöt siirtyvät Köydenpunojankadulle, joka suljetaan torstai-iltana 17. lokakuuta. Liikenne Logomon kohdalla ohjataan kiertotietä Köydenpunojankaarelle ja Veturikadulle.

Muutokset liittyvät laajaan VR:n konepaja-alueen kehittämiseen. Katujen ja kunnallistekniikan rakentaminen vaatii laajoja louhintatöitä. Lisäksi mahdollistetaan rakentaminen Köydenpunojankadun ja Logomon välissä oleville tonteille. Alueelta louhitaan yhteensä 60 000 m³ kalliota. Louhinta Köydenpunojankadulla alkaa lokakuun lopussa.

Köydenpunojankadun remontti valmis ensi vuonna

Muutokset ovat osa alueen asemakaavan mukaista suunnitelmaa. Köydenpunojankatu rakenteineen remontoidaan ja jatkossa Pohjolan läpikulkuliikenne ohjataan Köydenpunojankaarelle Yrjänänkadun sijaan. Tavoitteena on vähentää Pohjolan asuinalueen liikennekuormitusta ja meluhaittoja. Köydenpunojankaarelle on jo rakennettu meluaidat.

– Uudet liikennejärjestelyt vähentävät liikenteen aiheuttamia haittoja puutaloalueella. Järjestelyt muuttuvat jälleen kesällä 2025, kun Köydenpunojankadun remontti valmistuu. Läpikulkuliikenne Köydenpunojankadulle kulkee vastedes meluaitojen vieritse Köydenpunojankaarta, kertoo vastaava rakennuttaja Tuomas Turpeinen Turun kaupungilta.

Tampereentieltä uusi kulkuyhteys

Ajoyhteys Tampereentien suunnasta Köydenpunojankadulle muuttuu. Tampereentieltä käännytään ennen Satakunnantien risteystä Raunistulanrampista vasemmalle Köydenpunojankaarelle. Ajoyhteys Yrjänänkatua pitkin Köydenpunojankadulle jää asukkaiden käyttöön. Myös jalankulkuyhteys Yrjänänkadun kautta säilyy.

Logomolle Satakunnantieltä kuljetaan Oikotien ja Tampereentien kautta kuten nykyisilläkin liikennejärjestelyillä. Lopputilanteessa kulku Köydenpunojankaarelle onnistuu Virusmäenrampin kautta.

– Veturikadulta pääsee ajamaan Logomon parkkialueelle rakennettua ramppia pitkin, mutta suosittelemme Aninkaistensillan suunnasta kulkevia käyttämään Vaunukatua, Turpeinen sanoo.

 

Muutoksia myös bussireitteihin

Köydenpunojankadun pohjoisen puoleinen jalkakäytävä ja pyörätie on louhintatöiden ajan suljettu. Tästä syystä kulku Juhannuskukkulalle ja ammatti-instituuttiin Köydenpunojankadulta ei ole käytössä. Jalankulkijat kulkevat Juhannuskukkulalle Kähärintien kautta. Myöskään Köydenpunojankadulta taloyhtiöiden pihoihin nousevat portaat eivät ole käytössä louhintatöiden aikana.

Bussien reitit siirtyvät Köydenpunojankaarelle, Föli tiedottaa uusista pysäkeistä ja reitistä omissa kanavissaan.

Asiasanat: