Palkintoraadin mukaan eVakassa yhdistyvät niin kuntien välinen yhteistyö kuin yhteisten intressien edistäminen, sekä avoimuus ja läpinäkyvyys. Turun kaupunki on käyttänyt eVakaa keväästä 2023 alkaen.

Turun, Espoon, Tampereen ja Oulun kaupunkien yhdessä kehittämälle varhaiskasvatuksen eVaka-tietojärjestelmälle on myönnetty vuoden 2024 Open World Hero -tunnustus. Palkinnon myönsi Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus COSS ry. Palkinto luovutettiin 8.10.2024 vuosittaisen, kansainvälisen Mindtrek-teknologiakonferenssin yhteydessä Tampereella. 

eVaka on avoimeen lähdekoodiin pohjautuva varhaiskasvatuksen asiakastieto- ja toiminnanohjausjärjestelmä. Turun kaupunki on käyttänyt eVakaa keväästä 2023 alkaen. 

eVaka on sujuvoittanut huoltajien asiointia 

Huoltajille eVaka on tarkoittanut entistä sujuvampaa asiointia, sillä kaiken varhaiskasvatukseen liittyvän asioinnin voi hoitaa yhdellä ja samalla kirjautumisella. Myös hakeminen Turun varhaiskasvatukseen sekä esiopetukseen tapahtuu eVakassa. 

– Neljän kunnan yhteistyönä tehtävä kehittäminen on antoisaa. eVaka on helpottanut sekä huoltajien että varhaiskasvatuksen palveluohjaajien, asiakasmaksuista vastaavien ja henkilökunnan työskentelyä, iloitsee Turun varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö Satu Leppänen.

Turun eVaka palvelee huoltajia kolmella kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Verkkoselainpohjaista eVakaa kehitetään edelleen yhteistyössä Espoon, Tampereen ja Oulun kaupunkien kanssa.  

Uutisen kuva: Konsta Lattu