The Tall Ships Races -alukset jatkavat sunnuntaina matkaansa Aurajoesta Airistolle ja Turun saariston halki kohti Maarianhaminaa. Ruissaloon sunnuntaina suuntaavan kannattaa suosia auton sijaan julkista liikennettä liikenneruuhkien välttämiseksi.

Suuret purjealukset alkavat irrottautua Aurajoesta sunnuntaina klo 12 alkaen ja lähtevät suuntaamaan kohti Airistoa. Airistolle päästyään alukset nostavat purjeensa purjeparaatiin sään salliessa. Yhteensä laivoja on tapahtumassa yli 60. Alukset ohittavat Ruissalon noin kello 13–14 aikaan.

Tapahtuman projektipäällikkö Kimmo Hyyppä suosittelee seuraamaan paraatia tapahtuma-alueella Aurajoen alajuoksulla, Turun sataman lähistöllä tai Ruissalon kallioilla.

– Oman auton sijaan Ruissaloon suuntaavan kannattaa suosia julkista liikennettä tai esimerkiksi polkupyörää. Paikalle odotetaan tuhansia ihmisiä ja Ruissalon kapeat sivutiet ruuhkautuvat autoista herkästi. Reitti on tärkeä saada pidettynä auki julkista liikennettä ja pelastusreittejä varten, Hyyppä sanoo.

Autoliikennettä tullaan rajoittamaan sunnuntaina Ruissalossa, jos alueen parkkipaikat täyttyvät. Tällöin autoilua rajoitetaan teillä Hevoskarintie, Isopukintie, Kansanpuistontie, Kuuvantie ja Pikkupukintie. Ruissalossa on myös erikseen rajattu määrä valvottuja parkkipaikkoja Hevoskarintien ja Kansanpuiston alueilla.

Fölin linja 8 kulkee sunnuntaina tihennetyin vuorovälein Kauppatorilta Ruissaloon. Osa vuoroista kulkee Kuuvannokan kautta.

Katso julkisen liikenteen poikkeusaikataulut sunnuntaina.

Koska bussilinja 8 ajaa sunnuntaina Kuuvantien kautta, tielle asetetaan sunnuntaina siirtokehotuskyltti. Laittomasti tien varteen pysäköidyt autot tullaan poistamaan välittömästi.

Myös meriliikenteessä on sunnuntaina rajoituksia. Sunnuntaina 21.7. vesiliikenne on keskeytetty Turun satamaan johtavilla Rajakari–Turku- ja Pukinsalmen väylillä aikavälillä 11.30–16. Lisäksi Aurajoen pienväylillä liikennöinti on kokonaan kielletty sunnuntaina 21.7. aikavälillä 11.30–16.