Uudistetulle kaupunkilautta Förille myönnettiin valtakunnallinen Kuntatekniikan saavutus -tunnustus. Förin modernisoinnin tavoitteena on ollut aluksen voimansiirtojärjestelmän uudistaminen ekologisesti kestävällä sähköisellä ratkaisulla. Turun kaupungin vastaava rakennuttaja Antti Aalto vastaanotti palkinnon Tallinnassa järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa 7.6.

Ensisijaisena tavoitteena aiemmin dieselkäyttöisen kaupunkilautan modernisoinnissa oli voimansiirtojärjestelmän uudistaminen ekologisesti kestävällä sähköisellä ratkaisulla. Modernisoinnin yhteydessä aluksen ulkoasu ja kettinkivetoisuus säilytettiin, muilta osin se koki lähes täydellisen teknisen uudistuksen. Koska alus on edelleen merkittävä osa Turun kevyen liikenteen verkostoa, liikennöinnin häiriöttömään sujumiseen kiinnitettiin hankinnassa erityistä huomiota.

Förin modernisoinnin suunnittelusta ja teknisestä toteutuksesta vastasi Mobimar Oy. Mobimar tulee hoitamaan myös aluksen ylläpidon ja liikennöinnin seuraavan kymmenen vuoden ajan. Aluksen modernisoinnissa käytettiin suomalaisen Visedo Oy:n komponentteja. Vanhojen dieselmoottoreiden tilalle asennettiin kestomagneettimoottorit. Vastaavat Visedo Oy:n valmistamat moottorit ovat käytössä Turun kaupungin sähköbusseissa.

Förin liikennöintiin tarvittava sähköenergia saadaan akuista, jotka ladataan yöaikaan. Akkujen kapasiteetti riittää koko päivän ajoon. Sähkönkulutus on keskimäärin ollut noin 3 500 kWh/kk. Verrattuna dieselkäyttöisyyteen, sähkön kustannukset ovat olleet noin puolet keskimääräisestä vuotuisesta polttoainekustannuksesta.

Lisäksi uudistettu Föri on osoittautunut erittäin luotettavaksi. Liikennöinnin keskeytyksiä oli ensimmäisen vuoden aikana vain 12 tuntia.

-Kokemukset uudistetusta Föristä ovat erinomaiset, iloitsee vastaava rakennuttaja Antti Aalto kaupunkiympäristötoimialalta.

Föri on valmistunut vuonna 1903 ja se on otettu käyttöön 1904. Aluperin höyrykäyttöinen Föri dieselöitiin vuonna 1953.

Suomen kuntatekniikan yhdistys SKTY ry myöntää vuosittain Kuntatekniikan saavutus -tunnustuksen kunnalle tai muulle organisaatiolle, joka on edistänyt merkittävästi hankkeen, toimintatavan tai innovaation avulla laadukkaampaa, turvallisempaa ja viihtyisämpää rakennettua ympäristöä.