Åbodagen har firats sedan 1961 under årens lopp har hembygdsfesten blivit en mångsidig evenemangdag. I år fylls Åbo stad av evenemang på söndagen 15.9. Bakom de evenemang som står i nyckelposition är Åbo stad och dessutom lokala föreningar, företag och klubbar som ställer upp runt om i staden.

Åbodagen 15.9.

Åbodagen som ordnas den tredje söndagen i september erbjuder mycket att se och uppleva runt om i staden. Bakom de evenemang som står i nyckelposition är Åbo stad och dessutom lokala föreningar, företag och klubbar. Mer information om evenemanget kan du hitta på evenemangets egna nätsidor: Åbodagen | Turku.fi

Mer information:

Åbodagen ger en utmärk möjlighet att presentera verksamhet och service antingen i egna lokaler eller på staden tillsammans med andra lokala aktörer. Att delta i Åbodagens helhet är avgiftsfritt och det finns lika många sätt att delta som deltagare. Åbodagens program organiseras av Åbostads evenemangstjänster, som har ansvar också för evenemangets gemensamma marknadsföring.  

Nytt i år är till exempel observationerna på Vårdberget (Åbo Akademis observatorium) och i Storheikkilä! Legendariska Posankka Race, evenemanget på Gamla Stortorget och Åbodagens Appro har också lagts till i det omfattande programmet. Kvällen kulminerar i ett spektakulärt fyrverkeri på Samppalinnaberget. 

Anmäl evenemang till Åbodagens helhet 

 

Anmälning (länken öppnas på en ny flik) till Åbodagen är öppen i Lyyti-verktyg ända till 22.8. Efter att ni har anmält evenemanget, du måste informera om evenemanget på din webbplats eller via någon annan kanal där deltagaren kan hitta mer information om evenemanget om de så önskar.

Åbodagen på Gamla Stortorget och Salutorget 

Åbodagen firas på Åbo Salutorget och på det stämningsfulla Gamla Stortorget. Det kommer att bli glad torgstämning och energisk marknadsatmosfär.  

Åbodagens marknad ordnas på det fina Salutorget. Dessutom kommer det att ordnas glad torgatmosfär på Gamla Stortorget och även ända till Brinkala husets innergård. Förutom scenprogrammet finns det också på plats flera föreningar, företag och fullmäktigepartier som presenterar sin verksamhet. Anmälning till Gamla Stortorget (länken öppnas på en ny flik) är nu öppen i Lyyti-verktyg ända till 22.8.  

*Omslagsfoto: Mika Okko / Åbostad

 
Nyckelord: