Taidekarkkeja — Lasten taidefestarit tarjoaa maksutonta ohjelmaa koko viikonlopun 16.8.–18.8. Luvassa on yllätyksellistä, laadukasta ja osallistavaa taidetoimintaa esitysten ja työpajojen muodossa kaiken ikäisille lapsille pääkirjaston Kirjastopihalla ja sen läheisyydessä.

Torstaina 15.8. on tarjolla esimakua Taidekarkkeja-festariohjelmasta, kun Perheiden taiteiden yössä nähdään Emma Nivalan ja Antti Nergin sirkuskimara Vartiovuoren teatterissa. Perheiden taiteiden yö järjestetään Vartiovuorella klo 17–20.

Perjantaina 16.8. Taidekarkkeja — Lasten taidefestarit käynnistyy kello 10 Turun pääkirjaston Studiossa vauvojen valokylvyllä. Kirjastopihalla voi osallistua erilaisiin työpajoihin ja jokirannassa seikkailevat Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston Liikkuvat nivelet. Ensimmäinen festaripäivä huipentuu SUPERteatterin Kevät-kesä-syksy-talvi-esitykseen kirjastopihalla kello 16.30.

Lauantaina 17.8. Kirjastopihalla nähdään teatteria ja sirkusta muun muassa Tehdas teatterilta, Aura Companylta, Meriryhmältä ja Floutilalta. Työpajoissa luvassa on sanataidetta, ympäristökäsitöitä, sirkusta ja miniatyyreja. Apteekkimuseossa voi tehdä kylpysuolaa ja Turun filharmoninen orkesteri toteuttaa jokirannassa musiikkityöpajan. Alueella kiertää Seikkailupuiston Birjami klovni ja pääkirjaston Kirjastopihalla esiintyvät tanssivat klovnit Ellen ja Esteri.

Sunnuntaina 18.8. kuullaan muun muassa Lastenmusiikkiyhtye Orffien konsertti Kirjastopihalla ja Repen ja Kemian räppishow Tapahtumamatolla. Ohjelmassa on lisäksi taidetyöpajoja, tanssia ja sirkusta. 

Festivaalialueelta löytyy myös mukaansa tempaavaa oheisohjelmaa koko viikonlopun ajan! Aurajoen varrella voi bongata erilaisia koristeltuja taidepuita ja hypätä keppihevosen selkään. Kirjastopihalla leikitään katuliiduilla ja saippuakuplilla, sekä taiteillaan ja askarrellaan.

Tarkemmat ohjelmakohtaiset tiedot löydät Turun seudun tapahtumakalenterista.

Taiteelliset johtajat mukana ohjelman suunnittelussa

Taidekarkkeja-ohjelma on valittu yhteistyössä tapahtuman taiteellisten johtajien eli taiteellisten partnerien kanssa. Taiteellisina partnereina Taidekarkkeja – lasten taidefestareilla ovat toimineet neljäsluokkalainen Meeri Grönroos ja kuudesluokkalainen Tuulikki Väätäinen. He ovat osallistuneet tapahtuman suunnitteluun sen alusta asti.

– Koemme, että meitä on kuunneltu ja mielipidettämme arvostettiin. Toivomme, että kävijät viihtyvät tapahtumassa, Grönroos ja Väätäinen toteavat.

Lue taiteellisten partnerien haastattelu täältä.

Tervetuloa Taidekarkkeja – lasten taidefestareille. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Lue lisää.