Alkavalla leikkipuistojen kunnostuskaudella remontoidaan seitsemän puistoa ja rakennetaan yksi uusi. Vuoden 2023 loppupuolella valmistui seitsemän kohdetta. Kevään ja kesän työt häiritsevät leikkiä, mutta onneksi kaupungin lukuisista puistoista löytyy mieluisia vaihtoehtoja.

Etsi lähin leikkipaikkasi

Kuva: Piirtäjänpuistoon tulee lasten valitsema monitoimiväline. Havainnekuva Lappset Group Oy

Leikkipuistoissa tekemistä koko perheelle

Turun kaupungin tavoitteena on saada leikkipuistoista kaikenikäisille turkulaisille viihtyisiä alueita. Leikkipuistoihin sijoitetaan mahdollisuuksien mukaan myös aikuisia ja ikäihmisiä liikkumaan kannustavia välineitä. Esimerkiksi hyppylaatikoilla askeltaminen, tasapainoilu ja roikkuminen sopivat kaikenikäisille. Leikkipuistokyltistä löytyy myös nettiosoite, josta saa ladattua jumppaohjeita koko perheelle. Viihtyisä luonnonympäristö ja istutukset kutsuvat ihan vaan levähtämään ja oleilemaan.

Puistoista voi jättää kehitysehdotuksia ja palautetta palautepalvelun kautta www.turku.fi/palaute

Leikkipuistoja kunnostaminen aloitetaan Puolalanpuistosta

Leikkipuistoja kunnostetaan sulan maan aikana. Ensimmäisessä kohteessa, Puolalanpuistossa, työt aloitetaan huhtikuussa. Kunnostettavia kohteita on seitsemän. Lisäksi rakennetaan yksi kokonaan uusi leikkipaikka  Elinanpuistoon, Nummen kaupunginosaan.

Vuonna 2024 valmistuvat kohteet:

  • Civiksen kenttä valmistuu kesällä ja haastaa liikkumaan kaikenikäiset turkulaiset.
  • Puolalanpuiston Museomäen leikkipaikalle saadaan uusia leikkivälineitä, joiden suunnitteluun on saatu apua leikkipuiston henkilökunnalta ja lapsilta. Puistoon on helppo poiketa, vaikka toriretkeltä.
  • Härkähaan leikkipaikan peruskorjaus on myös suunniteltu alueen päiväkodin kanssa yhteistyössä ja peruskorjaus valmistuu kesän aikana.
  • Annanpuiston peruskorjaus jatkuu huhtikuussa ja heinäkuussa päästään nauttimaan uudistetusta Annanpuistosta.
  • Pertunpuistikko Kähärissä menee työn alle heinäkuussa, tämä viihtyisä puutalojen keskellä sijaitseva monipuolinen puisto valmistuu syksyllä – perinneperennoista istutettu kukkamaa lisää puiston viihtyisyyttä ja pieni nurmikenttä mahdollistaa pelit ja puistojumpat. Turun ensimmäinen polkukaruselli löytyy syksyllä täältä.
  • Mälikkälän Piirtäjänpuistoon asennetaan uudet välineet.
  • Raunistulan Siirin puistoon tulee pieni välineiden päivitys ja sinne saadaan kierrätetty ja kunnostettu monitoimiväline.
  • Elinanpuistoon Nummessa rakentuu kokonaan uusi leikkipuisto.
  • Lisäksi puistoissa vaihdetaan leikkivälineitä niiden vaurioituessa.

Puistoja uudistettiin runsaasti myös viime vuonna. Loppuvuodesta 2023 valmistuneita kohteita olivat

  • Paattisten Iskoisten leikkipuisto. Lisäksi Paattisten koululle asennettiin interaktiivinen liikkumaan kannustava peli.
  • Honkamäenpuiston
  • Kirstinpuiston uusi värikäs satuseikkailu teemainen leikkipaikka, jonka viereiseltä aukiolta löytyy myös vekkulat peilit.
  • Raunistulanpuiston Alfan leikkipaikka toteutettiin asukasbudjetin kohteena. Liikunnallinen leikkipaikka on heti löytänyt käyttäjänsä.
  • Leikkivarusteita on lisäksi vaihdettu Turjanpuistossa, jonne tuli lapsien suosikiksi pisteyttämä monitoimiväline sekä Tammikankareen metsäinen leikkipaikka, josta voit löytää vaikka krokotiileja.
  • Alastalon leikkipaikalle asennettiin asukasbudjetissa äänestetty ja lasten valitsema seikkailurata kiipeilyteline.

Lähipuiston remontin aikana kannattaa tutustua muuhun tarjontaan

Jos oma lähipuisto on remontissa, kannattaa hyödyntää kaupungin laajaa leikkipaikkatarjontaa. Turulla on yhteensä 156 leikkipaikkaa. Näiden lisäksi myös koulujen pihojen leikkipaikat ovat käytettävissä iltaisin ja viikonloppuisin leikkimiseen. Esimerkiksi Sirkkalan koulun ja Pääskyvuoren koulun pihat ovat leikkiin ja liikkumaan aktivoivia.

Turun leikkipuistojen remontteja ja uusien rakentamista pyritään toteuttamaan tavoitteellisen Leikintekoa-ohjelman mukaan. Remontteja ja leikkivälineiden uudistamista tehdään myös käytön aiheuttaman kuluman vuoksi.