Turun filharmonisen orkesterin kevätkaudella tunteet soivat täysillä.

Selaa orkesterin koko kauden konserttitarjontaa

Suurta sinfoniaa Christian Kluxenin johdolla

Turun filharmonisen orkesterin kevätkausi alkaa täysillä pauhaavalla romanttisella sinfonialla sekä tunteikkaalla ja herkällä laulusarjalla. Karismaattinen tanskalaiskapellimestari Christian Kluxen häikäisee yleisönsä tulkinnoillaan. TFOn päävierailijan konsertissa ohjelmassa on Richard Straussin tunteikas ja herkkä laulusarja Vier letzte Lieder sopraano Christina Nilssonin tulkintana sekä Rued Langgaardin lähes elokuvallisesti pauhaava romanttinen sinfonia ”jyrkänteen pastoraaleja”. Sinfonian mielikuvitusrikasta ilmaisua hallitsee ajatus ”enemmän on enemmän”. To 11.1. klo 19 ja pe 12.1. klo 18 Turun konserttitalossa. Varmista paikkasi nyt!

Kiihkeää Mozartia ja Haydnia

Wolfgang Amadeus Mozartin ja Joseph Haydnin teokset myllertävät klassismille uskollisen hillitysti, mutta yhtä kaikki kiihkeästi. Haydnin Sturm und Drang- eli myrsky ja kiihko -sinfonioihin kuuluva Lamentatione saa parikseen Mozartin wieniläisklassisen kepeän sinfonian. Pohjoismaiden huippusellisti Andreas Brantelid tulkitsee Haydnin sellokonserton. Pe 19.1 klo 18 Turun konserttitalossa.

Musiikkimatka halki Amerikan mantereiden

Vauhdikkaalla New Orleansin ragtimella alkava Suite Americana johdattelee kuulijan halki Amerikan mantereiden. Matkan varrella brasilialainen bossa nova, perulainen valssi, argentiinalainen samba ja meksikolainen kansanmusiikki tulevat tutuiksi. Kamarimusiikkikonsertti sunnuntaina 21.1. klo 15, Pyhän Henrikin Ekumeeninen Taidekappeli.

Suosittu Julian Rachlin palaa Turkuun

Julian Rachlin palaa Turkuun ja esittää yhden maailman kuuluisimmista konsertoista. Felix Mendelssohnin viulukonsertto kuuluu kaikkien aikojen suosituimpien, esitetyimpien ja rakastetuimpien klassisen musiikin teosten joukkoon. Kun viulukonserton alkutahdit on kerran kuullut, niitä ei koskaan unohda – niin väkevä on teoksen tunnelma. To 25.1. klo 19 ja pe 26.1. klo 18 Turun konserttitalossa.

Postikortteja Roomasta

Nämä musiikkipostikortit on leimattu Colosseumin juurella ja kuorrutettu gelatolla! Ottorino Respighin matkamuistot ovat kuvaelmia, jotka kertovat Rooman suihkulähteistä ja katukuvan pinjoista. Giacomo Puccinin ja Giuseppe Verdin tuliaisina on ylenpalttista oopperaa, kun nuoteista tihkuu rakkautta, epätoivoa, juonitteluja ja tunnemyrskyjä. To 1.2. klo 19 Turun konserttitalossa.

Katedraali soi ranskalaisittain

Salut! Turun tuomiokirkossa kuullaan ranskalaisia impressionisteja, ja luvassa on herkkiä vaikutelmia, tuokiokuvauksia sekä heleitä sointivärejä. Luvassa muun muassa ikimuistoisella poikkihuilusoololla alkava Claude Debussyn Faunin iltapäivä sekä Olivier Messiaenin laulusarja Poèmes pour Mi, jonka tulkitsee sopraano Iida Antola. To 8.2. klo 19.

Huiluvirtuoosia

Jacques Ibertin värisävyiltään täyteläisen huilukonserton haasteeseen tarttuu Noemi Gyori, jolle huilun nokkelan, taiturillisen, herkän ja intohimoisen luonteen esittely on sydämenasia. Värikkäät sävelet saavat jatkoa Pjotr Tšaikovskin 5. sinfoniassa, joka tarrautuu välittömästi kuulijan tunteisiin pitäen niitä panttivankinaan aina teoksen viimeisiin nuotteihin asti. To 15.2. klo 19 ja pe 16.2. klo 18 Turun konserttitalossa.