Vappuviikolla koko Turku täyttyy tapahtumista ja railakkaasta juhlahumusta. Perinteisestä Taidemuseonmäen lakitustilaisuudesta, Vapputorista, herkuista ja korviin asti ulottuvista hymyistä koostuu turkulainen vappu. Virittäydy vapputunnelmaan ja tutustu vappuviikon tapahtumavinkkeihin.

Vappu on opiskelijoiden, lapsiperheiden – aivan kaikkien turkulaisten juhla! Kokosimme tähän päivittyvään artikkeliin vapun parhaita paloja. Lisää tapahtumia vappuun ja muihin ajankohtiin löydät tapahtumakalenterista!

Ikoninen Vapputori saapuu Turun Kauppatorille entistäkin pirskahtelevampana ja aiempaa viihdyttävämpänä. Torikahviloiden ja paviljonkiravintoloiden lisäksi torilla saadaan nauttia jättitrampoliineista, lastentorista ja vappuhulinasta vappuaattona 30.4. kello 15–20 ja vapunpäivänä 1.5. kello 9–18.

Vappua vietetään tänäkin vuonna torin lisäksi myös eri puolilla kaupunkia. Turun yliopiston ylioppilaskunnan TYYlikäs vappukulkue lähtee matkaan yliopistonmäeltä kello 16.45 ja saapuu Taidemuseonmäelle perinteiseen lakitustilaisuuteen noin kello 17.30.

Ihmisiä Taidemuseonmäen lakitustilaisuudessa. Kuva: Vapputori.

Kaupungin lukuisat ravintolat tarjoavat erilaisia vappubrunsseja ja -lounaita. Munkkien makuun pääsee myös vapunpäivänä pakkaamalla eväskorit ja suuntaamalla perinteiselle vappupiknikille Vartiovuorenmäelle ystävien ja perheen kesken.

Vapunpäivänä voi suunnata myös seuraamaan jo kolmatta kertaa järjestettävää teekkarikastetta. Teknillisten aineiden ensimmäisen vuoden opiskelijoita lasketaan Aurajoen vilvoittavaan veteen kello 12 alkaen osoitteessa Läntinen Rantakatu 17.

Perheen pienimmille järjestetään Yliopistonmäen Natura-talossa vapunpäivänä riemukas Vappusumppu-lastentapahtuma. Luvassa on kierros eläinmuseossa, kasvomaalausta, ongintaa, poniratsastusta ja yllin kyllin muuta vappukivaa. Iloa ja riemua lapsille ja lapsenmielisille tarjoaa myös Tivoli Sariola Kupittaalla 12. toukokuuta saakka.

Vapunpäivänä virittäydytään railakkaisiin tunnelmiin myös Turun filharmonisen orkesterin ja Turku Jazz Orchestran kanssa. Yhteiskonsertti tarjoilee kuulijoilleen herkullisimmat palat säveltäjämestari Henry Mancinin valtavasta tuotannosta. Konserttitalolla tapahtuu jo aattona, tutustu myös Ars Musican vapun aloitukseen, jossa on luvassa musiikkiesityksiä, kuohuvaa, pientä purtavaa sekä iloista seurustelua vapun alkajaisiksi.

Muistathan, että myös vappua voi juhlia siististi! Foliopallojen, vappunaamareiden ja serpentiinin oikeaoppiset kierrätystavat voi kerrata Lounais-Suomen Jätehuollon vappuaiheisesta lajitteluohjeesta.

Vappukarkeloinnin vastapainoksi saapuvasta kesästä voi poiketa nauttimaan myös rauhallisempiin tunnelmiin vaikkapa Turun upeille pyöräilyreiteille, kulttuurikuntoilureiteille ja saaristomaisemiin. Elämyksellinen Turun vappu tarjoaa jokaiselle jotakin!

Asiasanat: