Lähde ulkoilemaan, taiteilemaan, leikkimään, etsimään aarteita, kuulemaan jännittäviä tarinoita ja paljon muuta!

Syyslomaohjelma Turun linnassa

Huom. Turun linna on suljettu ma 14.10. ja ma 21.10.

  • Pikkuritarikierrokset 12.–27.10. ti–su klo 11 ja 14
    Pääset etsimään aarteita linnan keskiaikaiseen osaan ja kuulet jännittäviä tarinoita ritareiden ja linnan muiden asukkaiden elämästä. Kierros huipentuu juhlalliseen seremoniaan kuninkaallisen seurassa. Palaat seikkailusta Turun linnan pikkuritarina! Kierros sopii viisi vuotta täyttäneille. HUOM! Alle 10-vuotiaat vain huoltajan seurassa. Hinta: Linnan sisäänpääsymaksu + opastusmaksu 4 € / hlö yli 4-vuotiaat.
    Ilmoittaudu kierrokselle tästä.
     
  • Turun linnan arkea ja juhlaa -kierrokset 12.–27.10. ti–su klo 12.15
    Tutustu vuosisatojen takaiseen Turun linnan päälinnaan. Kierroksella tulevat tutuiksi linnan arki ja juhlat, sodat ja rakkaudet. Kuulet linnan keskiaikaisesta elämästä ja renessanssihovin loistosta.
     
  • Historian kauheuksia kouluikäisille K11 -kierrokset 12.–27.10. ti–su klo 16
    Kierros on suunnattu jo historiaa koulussa lukeville hurjapäille. Sillä kuullaan linnan historian selkäpiitä hyytävistä kauheuksista mm. piirityksistä, erilaista rikoksista ja niistä seuranneista rangaistuksista. HUOM! Kierros on sisällöltään K11 ja se saattaa sisältää välillä jännittäviäkin yllätyksiä! Hinta: Linnan sisäänpääsymaksu + opastusmaksu 4 € / hlö.
    Ilmoittaudu kierrokselle tästä.
     
  • Avoin työpaja Linnan Pajassa 15.–26.10. ti–la klo 12–16
    Työpajassa kädentaitoihin keskittyvä luovuus pääsee valloilleen.

Syysloman opastukset Apteekkimuseossa ja Qwenselin talossa

  • Opastukset 12.–20.10. klo 14
    Minkälaista elämä oli kaksisataa vuotta sitten, kun lääketieteen professori Pipping asui perheineen Qwenselin talossa? Apteekkimuseon puolella tutuksi tulee, miten apteekkari työskenteli 1800-luvulla ja miten tuolloin lääkittiin. Entä millainen oli apteekki ja apteekkarin työ noin 150 vuotta sitten.  

    Opastus sisältyy museon sisäänpääsymaksuun. Opastuksen kesto noin puoli tuntia.

  • Lasten apteekki museon sisäpihalla
    Lasten apteekissa voi pukeutua apteekkariksi ja kirjoittaa reseptin tai pukeutua asiakkaaksi ja hakea lääkettä vaivoihin. Apteekissa voi myös valmistaa pillereitä ja muita lääkkeitä, lueskella, pelailla ja piirrellä.

Biologisessa museossa

Vuonna 1907 perustetussa kauniissa jugendrakennuksessa toimiva museo esittelee Suomen eläimistöä ja kasvillisuutta Turun saaristosta aina Lapin tuntureille asti. Museon dioraamoista eli luontomaisemista löytyy 30 eri nisäkästä ja yli 140 lintulajia. Museossa voi kurkistaa keväiseen ulkosaaristoon, ihmetellä Ruissalon lehdon lajirikkautta tai Lapin tuntureiden eläimiä.

Dioraamojen aistipisteet elävöittävät museokokemusta ja ääniopastukset johdattavat syvemmälle maisemien historiaan ja luonnon nykytilaan. Tuulahduksen 1900-luvun alun tunnelmasta tuo museon syntyvaiheista kertova
pienoisnäyttely.

Kuralan Kylämäen syyslomaohjelmaa

  • Taitotiistait lokakuussa tiistaisin klo 13 –17.30
    1.10. Tuohipunontaa / 8.10. Kahvipakettipunontaa / 15.10. Paperi- ja kartonkipunontaa / 22.10. Punotaan langoista / 29.10. Punontaan räsyistä / 22.10. Punotaan langoista / 29.10. Punontaan räsyistä
     
  • Syyslomapäivät 16.–17.10. klo 11–16
    Syksyisiä leikkejä ja arkista aherrusta Kuralan Kylämäellä sekä sisällä että ulkona. Nuotio eväsmakkaroiden paistajille. Omat makkarat mukaan!  

    Kylämäen Verstaan maksuttomassa työpajassa punontaa eri materiaaleilla. 

Avoimet portit Luostarinmäellä 8.–19.10. ti–la klo 10–17

  • Luostarinmäen avoimet portit kutsuvat syksyiselle kävelylle kaupungin vanhoille kujille – poikkea tutustumaan Turun palolta säästyneeseen kortteliin! Avoimet portit -tapahtuman ajan museotalot on suljettu, mutta museoalueelle on vapaa pääsy. Höökarinpuoti sekä Lasten Luostarinmäki ovat avoinna.
  • Nimipäivätaulutyöpaja koululaisille 16.–18.10. klo 12–15
    1800-luvulla nimipäivällä oli tärkeämpi rooli kuin syntymäpäivällä ja nimipäivänä päivänsankaria juhlittiin seppelein, herkuin ja onnittelutaulujen kera. Tule suunnittelemaan ja askartelemaan oma nimipäivätaulu.