Kuusenkerkät-ryhmä suuntaa aamupalan jälkeen metsään, kuten muinakin aamuina. Nyt ollaan matkalla Pähkinämetsään, jonne ryhmä on rakentanut myös majan.

Metsä on mahdollisuuksien maailma

Ulkoilupainotteisessa ryhmässä toiminta on suunniteltu siten, että kaikkea voidaan tehdä myös ulkona. Kädentaidot, motoriikka ja luova ajattelu ovat mukana koko ajan. Lapset ratkovat ongelmia, kun pitää pohtia, miten majan saa pysymään pystyssä, tai mistä kuuluu tuttu linnunääni.

Harjoittelu tekee taitavaksi

Lasten liikkuminen epätasaisella pohjalla, kiipeäminen isolle kivelle, tai suuren oksan kuljettaminen kapealla polulla muokkaavat lapsen varmuutta kävelemisessä, juoksemisessa, kiipeämisessä ja hyppäämisessä.

Ulkoilu tekee hyvää kaikille

Metsää pidetään jopa terveysvaikutteisena. Meillä aikuisilla oleilu metsässä rauhoittaa mieltä ja laskee verenpainetta. Metsäpohjan terveysvaikutuksia on tutkittu ja todettu hyväksi, paitsi aikuisilla, myös lapsilla.

Tuttua tietoa on jo kauan ollut se, että lapsi syö ja nukkuu paremmin runsaan ulkoilun jälkeen. Lapset yleensä pärjäävät hyvin ulkona viileämmilläkin säillä, sillä he liikkuvat luontaisesti paljon. Vaatetuksen on oltava säänkestävää ja mukavaa.

Kaikille sopivaa toimintaa

Ulko- ja ulkoilupainotteiset ryhmät sopivat lähes kaikille lapsille ja perheille. Suositusikä on kolmesta vuodesta ylöspäin. Kysy lisää meiltä.

Kuvat ovat huhtikuulta 2021 Moikoisten ulkoilupainotteisesta ryhmästä, Kuusenkerkistä.

 

Kysy meiltä lisää; Varhaiskasvatuksen palveluohjaus, puhelin ja chat, maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 9 - 15 ja keskiviikkoisin 9 - 12 numerosta 02 2625610, Varhaiskasvatuksen chat

Moikoisten päiväkoti, numerosta 050 396 7131