Turku on valmiina ottamaan kesän vastaan terveysturvallisesti. Kaupungin matkailu- ja tapahtuma-alan yritykset ja toimijat ovat sitoutuneet terveysturvalliseen toimintaan Clean & Safe Turku -toimintamallin mukaisesti.

Kyseessä on maailmanlaajuinen Clean & Safe -toimintamalli ja tunnus, joka kertoo mukana olevien yritysten ja toimijoiden sitoutuneen huolellisesti ja voimakkaasti koronaa ehkäiseviin toimiin ja sen mukaisiin rajoituksiin.

-Tavoitteena on kertoa turkulaisille ja Turkuun matkaa suunnitteleville ja tuleville vieraillee, että meillä huolehditaan kävijöiden turvallisuudesta niin hyvin kuin pystymme, sanoo Turun viestintäjohtaja Saara Malila.

Turussa vihreä Clean&Safe Turku -tunnus löytyy jo 102 yrityksen ja toimijan ovelta ja verkkosivuilta.

Clean & Safe Turku -toimintamallin tukemiseksi kaupunki käynnistää markkinointikampanjan sosiaalisessa mediassa ja Turun katukuvassa. Kampanja on käynnissä touko-kesäkuun ajan. Kaupunki tukee tälläkin tavalla ravintoloita ja muita alan toimijoita vaikean koronavuoden ajan.

Terveysturvallisesta Turusta kerrotaan sivustolla, jonka nimi on Clean&Safe Turku. Sivustolle on kerätty kaikki tarvittava tieto matkailijalle ja kaupunkilaisille siitä, miten Turussa yritykset ja eri toimijat ovat sitoutuneet terveysturvallisuutta tukevaan toimintamalliin.

-Kysymyksessä ei ole uusi ohjeisto, vaan Clean&Safe Turku kokoaa yhteen kaikki jo käytetyt suositukset, viranomaismääräykset ja sertifikaatit, joita matkailu- ja tapahtuma-ala noudattaa, kertoo johtaja Teija Raninen Turku Science Park Oy:stä.

Clean&Safe Turku toimintamalli on suunniteltu yhdessä varustamojen, majoitusyrittäjien, ravintoloiden, tapahtumatuottajien sekä kaupungin omien toimijoiden, kuten museoiden, kirjastojen, uimahallien, teattereiden ja orkesterin kanssa.

Mukaan lähteminen ei maksa yrityksille mitään, tunnuksen saa käyttöön täyttämällä toimintamallin kriteerit ja sitoutumalla noudattamaan niitä. Clean&Safe Turku -toimintamallia koordinoi Turku Science Park Oy yhteistyössä Turun kaupungin ja Visit Turun kanssa.

cleanandsafeturku.fi