Turun kaupunki ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri järjestävät Varissuon asukkaille koronavirusta seulovan pikatestauksen Varissuon jäähallin parkkihallissa 6.5. sekä 11.5. klo 10–15. Pikatesti on maksuton ja on tarkoitettu erityisesti oireettomille Varissuolla asuville. Testiin voi tulla ilman ajanvarausta tai lähetettä. Testitulos valmistuu 15–30 minuutissa.

Varissuon alueella on koko koronaepidemian ajan ilmennyt eniten koronavirustartuntoja Turussa. Suomi on saanut 250 000 laadukasta pikatestiä EU:n hätäapuvälineen rahoittamana lahjoituksena ja pikatestejä on jaettu sairaanhoitopiirien kautta terveydenhuollon yksiköihin. Turussa toteutettava oireettoman väestön seulonta on ensimmäinen Suomessa.

– Haluamme vähentää alueen viruskuormaa ja todeta oireettomien mahdolliset koronatartunnat nopeasti, siksi käytämme seulonnassa pikatestejä. Kannustammekin kaikkia Varissuolla asuvia hakeutumaan pikatestiin testauspäivinä. Seulontatestaus on tarkoitettu erityisesti oireettomille, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi Turun kaupungin hyvinvointitoimialalta sanoo.

Pikatestit tuovat hyvän lisän koronaepidemian torjuntaan

– Antigeeninosoituspikatestit mahdollistavat nopean joukkotestauksen ja tuovat siten hyvän lisän koronatorjuntaan ilman, että nykyinen testauskapasiteettimme kuormittuu. Positiiviset tulokset varmistamme kuitenkin laboratoriossamme PCR-testillä, Tyksin molekyylimikrobiologian ja virologian ylilääkäri Tytti Vuorinen toteaa.

Testi valmistuu odottaessa eli noin 15–30 minuutin kuluessa. Pikatestinäyte otetaan samalla tavalla nenänielusta kuin tavallinen koronatesti. Pikatestissä käyneet saavat ohjeet jatkotoimenpiteistä ja voivat palata koteihinsa heti testin jälkeen.

Huom! Negatiivisesta testituloksesta ei kirjoiteta todistuksia esim. matkustamista tai työpaikkaa varten. Tähän tarkoitukseen tehtävät testaukset ja todistukset henkilöiden on aina hankittava omatoimisesti yksityisiltä palveluntuottajilta.

 

Kutsu testaukseen (turkki, somali,venäjä, kurdi, arabia ja persia)

Korona virüsünü araştıran ücretsiz hızlı teste gelin

Kaalay kasoo qeyb gal baadhitaan bilaash ah oo dhaqso ah, kaasoo lagu baarayo koronavirus

Приходите на бесплатный анализ для обследования на коронавирус

وەرە بۆ تێستی بێ بەرانبەر و خێرای وایرۆسی کۆرۆنا کە لە ژێر تاقیکاری دایە

تعال لإجراء اختبار سريع مجاني لفيروس كورونا

بە تست سریع و رایگان در حال آزمایش ویروس کرونا مراجعەکنید

Asiasanat: