Kaupunkiympäristölautakunta kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 20.4. Kokouksessa käsitellään mm. Kiinamyllynkadun alueen kehittämiseen liittyvän asemakaavan tavoitteita. Kolmen uuden koirapuiston suunnitelmat ovat valmistuneet.

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Kiinamyllynkatu

Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on, että Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin (VSSHP) vuokraamalle kiinteistölle laaditaan Psykiatrisen sairaalan 2. vaiheen ja sairaalakoulun uudisrakentamisen mahdollistava kaava. Kiinamyllynkadun alitse kaavoitetaan maanalainen yhteys muuhun sairaalaan.

Samalla tutkitaan Kiinamyllynkadun, Lemminkäisenkadun, Sirkkalankadun ja Joukahaisenkadun luonnetta ja mitoitusta kävelijä- ja pyöräilijäystävällisen katutilan aikaansaamiseksi.

Koirapuistojen suunnitelmat

Koirapuistojen puistosuunnitelmat on laadittu Jaaninlaaksoon, Paattistenpuistoon ja Pääsiäispuistoon. Kaikkiin koira-aitauksiin rakennetaan omat osastot isoille ja pienille koirille.

Aitausten perusvarustuksiin kuuluvat opastaulut, penkit, syväkeräyssäiliöt, valaistus ja aktiviteetteja koirille. Suunnitelmien toteuttamisen kustannusarviota vaihtelevat 75 000 eurosta 245 000 euroon.

Lautakunta on aikaisemmin hyväksynyt suunnitelman koira-aitausverkoston kehittämisestä ja laajentamisesta. Nyt päätettävien kolmen aitauksen lisäksi koira-aitaus on tulossa myös Samppalinnanvuorelle ja Tammispaltanpuistoon.

Edellisestä kokouksesta tulee käsittelyyn:

Asemakaavanmuutosehdotus; Merilinja, Perno

Kaavahanke mahdollistaa voimassa olevaa asemakaavaa tehokkaamman rakentamisen Meyerin telakan vieressä. Pääosa alueista osoitetaan teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueiksi.

Alueen eteläosaan lähelle Ankkurikylää osoitetaan liike- ja toimistorakennusten korttelialueet. Gotlanninkadun jatke avaa uuden reitin Merilinjalta Pernontielle. Kaavan toteuttamisesta aiheutuviksi infrakustannuksiksi on arvioitu 50 000 €.

Kokouksen esityslista