Lausteella tarjotaan 1.9.2021 alkaen yhdeksän kuukauden ajan kerran viikossa maksutonta toimintaa alueen lapsiperheille. Toiminnan teemat vaihtelevat retkistä, liikunnasta, askartelusta ja työpajoista konsertteihin ja lasten teatteriin. Nyt huhtikuussa järjestetään nimikilpailu syksyllä alkavalle toiminnalle.

Turkulaiset voivat osallistua nimikilpailuun äänestämällä Lausteella alkavalle toiminnalle nimeä valmiiden ehdotusten joukosta tai jättämällä oman nimiehdotuksen. Kilpailuun voi osallistua 6. – 30.4. välisenä aikana oheisesta linkistä: Ehdota nimeä perhetoiminnalle Lausteella! (lyyti.fi) Kaikkien osallistujien kesken arvotaan sähköpyörä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Projektin vastuuhenkilönä työskentelevä kulttuurikoordinaattori Miia Ylijoki kannustaa erityisesti kaikkia laustelaisia vaikuttamaan ja osallistumaan nimikilpailuun.

Syksyllä 2021 alkavan lapsiperheille suunnatun palvelukokeilun tarkoituksena on osallistaa Lausteen asukkaita kohtaamaan toisiaan ja toimimaan keskenään, sekä luoda alueelle toimiva yhteistyöverkosto. Yhteistyöverkoston tavoitteena on jatkossa tuottaa itsenäisesti kohtaamisia ja toimintaa Lausteelle.

Toimintaa on suunniteltu Lausteen alueen asukkailta aluefoorumista saatujen palautteiden perusteella. Asukkaat ovat toivoneet mm. monikulttuurisia kohtaamisia, tiloja ja vapaa-ajantoiminnan virkistämistä lapsiperheille. Aiemmissa Turun kaupungin teettämissä aluetutkimuksissa on noussut myös esille Lausteen alueen asukkaiden kiinnostus luontoa kohtaan. Luontoteemaa pyritään tukemaan ja vahvistamaan uuden toiminnan myötä.

Palvelun vastuutahona on Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala. Mukana on myös muita kaupungin toimialoja, kolmannen sektorin ja Lausteen alueen toimijoita.

 

Asiasanat: 
Kaupunginosa/Alue: