Pääsiäisviikonloppu tarjoaa monenlaista vapaa-ajan tekemistä. Kotisohvalla voi seurata niin TFO:n, OmaKirjaston kuin Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston verkkolähetyksiä ja ulkoillessa kurkistaa pääkirjaston uutistorin ikkunoihin tuodun näyttelyn tai kulkea koko perheen seikkailureitin.

TFO:n verkkokonsertti johdattaa pääsiäistunnelmaan

Turun filharmonisen orkesterin pitkäperjantain konsertissa tähtinä loistavat sopraano Pia Komsi ja mezzosopraano Essi Luttinen. Orkesteria johtaa kapellimestari Juha Kangas. Konsertin pääteoksena kuullaan Giovanni Battista Pergolesin Stabat Mater, joka on hiljaisen viikon suosituimpia ja soitetuimpia teoksia. Illan aloittaa Pēteris Vasksin jousiorkesterille sävelletty Musica Dolorosa, joka on omistettu säveltäjän sisaren muistolle. Konsertti lähetetään suorana verkossa perjantaina 2.4. klo 18. Paikan päälle ei oteta yleisöä. Verkkolähetyksen seuraaminen on maksutonta. 

Kirjaston pääsiäistä vietetään etänä ja ulkona

OmaKirjasto viettää virtuaalista ja musiikkipitoista pääsiäistä keskiviikkona 31.3. klo 13.30. Pääsiäislähetykseen pääsee osallistumaan omakirjasto.fi-sivulta punaista Videot-linkkiä klikkaamalla. Vårkultur tuo pääsiäisenä pääkirjaston uutistorin ikkunoihin näyttelyn Hållbart hantverk -teemalla.

Turbo ja Acku vie lapset kevätseikkailulle

Pääsiäisenä järjestetään uudelleen suosittu Turbon ja Ackun seikkailureitti lapsille ja lapsiperheille. Reitin teemana on kevät ja se kuljetaan ulkona itsenäisesti. Lisää tietoja ja kartat seikkailuun löydät osoitteesta turku.fi/sv/semesterskoj. Kartat vain ruotsiksi.

Noita seitikki pääsiäistunnelmissa. 

Noita Seitikki vloggaa - Kammottavan herkullinen pääsiäisillallinen

Noita Seitikki toivottaa vloginsa katsojat tervetulleiksi kotiinsa. Noidalle on tulossa tärkeä vieras, jota varten noita ja rotta kokkaavat makuhermoja kutkuttelevan illallisen. Katsojat pääsevät seuraamaan yököttävän herkullisen pääsiäisillallisen valmistumista. Kaikki ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaisesti!

Pääsiäisvideo katsottavissa 2.–16.4. Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston YouTube-kanavalla.

Nuorisotiloissa avointa ja pääsiäisteemaista toimintaa

Osa nuorisotiloista on avoinna 9–18-vuotiaille koronarajoitusten mukaisesti. Viikolla 13 luvassa on avointa ja pääsiäisteemaista nuorisotilatoimintaa. Lisäksi tarjolla on uusi sähköinen palvelu ”tapaa nuorisotyöntekijä verkossa”. Tarkat tiedot toiminnoista ja aukioloajoista löytyvät nuorisotilojen omilta Instagram-tileiltä.

Pääsiäisenä museoon!

Apteekkimuseo ja Qwenselin talo, Biologinen museo, Turun linna sekä WAM ovat avoinna rajoitetuin kävijämäärin. Museoihin otetaan enintään 10 vierailijaa kerrallaan ja vierailuaika tulee varata ennakkoon. Pääsiäisen aikaan museot ovat suljettu perjantaina 2.4. sekä maanantaina 5.4. Varaa museovierailu osoitteesta turku.fi/vierailemuseoissa. Museo tarjoaa myös mukavaa tekemistä kotoa käsin. Katso vinkit alla olevasta linkistä.

Koko perhe liikkumaan

Harrastemix-videosarja tarjoaa yläkoululaisille ja vaikka koko perheille mukavaa liikuntaa. Videoiden avulla voi kokeilla frisbeegolfia, street workoutia ja tanssia. Harrastemix-videot ovat osa Turun harrastamisen Suomen malli -projektia, jonka tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle mieluisa harrastus koulupäivän yhteydessä. Videot on tuottanut Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala.