Turun kaupunki laajentaa kasvomaskin käyttösuositusta koskemaan kaupungin kaikkien koulujen kaikkia vuosiluokkia sekä aamu- ja iltapäivätoimintaa. Kasvomaskisuositus astuu voimaan heti. Vastaavat maskisuositukset annettiin Pansion kouluun 18.3. ja Lausteen kouluun aiemmin 19.3. aamulla. 

- Nyt pitää laittaa terveys etusijalle. Tavoitteena olisi kukistaa korona kouluista muutaman lähiviikon aikana, toimialajohtaja Timo Jalonen sanoo. 

Oppilaat saavat kasvomaskit omasta koulustaan, mutta myös omia kasvomaskeja saa käyttää. Maskeja tarjotaan oppilaille riittävä määrä koulupäivien aikana. Opettajat opastavat oppilaita maskien käytössä. Kaupunki muistuttaa edelleen maskien käytöstä myös busseilla ja koulutakseilla kuljettaessa. 

Ohjeet maskin käyttöön: 

Oireiden ilmaantuessa koronatestiin on helpoin hakeutua Omaolon kautta 

Jos oppilaalla ilmenee koronavirusoireita, huoltaja voi tehdä koronaviruksen oirearvion Omaolo-palvelussa kaikkina vuorokaudenaikoina osoitteessa omaolo.fi. Turkulaiset voivat varata palvelun kautta suoraan ajan koronavirustestiin. Korona-asioissa palvelee myös Turun kaupungin kouluterveydenhuollon koronapuhelin p. 02 266 2012 (ma–pe klo 8–11).