Turun konservatorio ja musiikkiopisto sekä Turun filharmoninen orkesteri järjestävät yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa joka kevät Lasten musiikkijuhlat. Tänä vuonna tapahtuma toteutetaan kokonaan verkossa erilaisin verkkokonsertein ja videoin. Valtaosa konserteista on ilmoitetun julkaisuajan jälkeen katsottavissa kahden viikon ajan Lasten musiikkijuhlien Youtube-kanavalla.

Festivaalin verkkotapahtumat ovat maksuttomia

Lasten musiikkijuhlat käynnistyvät lauantaina 13.3. Turun konservatorion ja musiikkiopiston pianistien suorilla lähetyksillä Sigyn-salista. Promenadikonsertin klo 14 ohjelmassa on kattaus menuetteja, sonatiineja sekä nelikätistä pianomusiikkia, ja klo 16 juhlitaan Chopinin ja Lisztin 210-vuotissynttäreitä. 

Vuoden lastenlevyllä palkitun Mimmit-lastenmusiikkiyhtyeen uusi Musapatti-konsertti tekee sunnuntaina 14.3. klo 18 oppimisesta lasten leikkiä. Korvamatolaulujen kautta tieto tarttuu kuin purkka; hauskasti, mukaansatempaavasti ja jännittävästi. Musiikin, tanssin ja leikin avulla jokaisesta tulee taitava musapatti!

Samaan aikaan Lasten musiikkijuhlien kanssa alkaa haku Turun konservatorion ja musiikkiopiston ensi elokuussa alkaviin opintoihin. Maanantaina 15.3. Lapset ja nuoret kertovat videolla soittoharrastuksestaan Turun konservatoriossa ja musiikkiopistossa. 

Koronapandemia on palauttanut monelle suhteen luontoon hyvin tärkeäksi. Turun konservatorion ja musiikkiopiston sävellysopettaja Ilari Hongiston Luonnos-projektin videoissa ma 15.3. alkaen pääsee kuuntelemaan ja kokemaan miten luonto muuttuu musiikiksi. 

Tiistaina 16.3. klo 18 ohjelmassa on Sergei Prokofjevin valloittava musiikkisatu Pekka ja susi. Koko perheen ikisuosikki on tunnettu siitä, että siinä jokainen soitin vastaa yhtä sadun hahmoa. Verkkokonsertti on tallenne vuodelta 2020 ja tehty yhteistyössä Åbo Svenska Teaterin kanssa. Tallenteessa esiintyvät Jukka Aaltonen, kertoja, Janette Leván, huilu, Takuya Takashima, oboe, Henna Jämsä, klarinetti, Etienne Boudreault, fagotti sekä Hannes Kaukoranta, käyrätorvi.

Keskiviikkona 17.3. klo 15 Seikkailupuiston suorassa lähetyksessä seikkailevat Mimi ja Kuku. Tämä teatteriseikkailu on kevätmusiikkia ja tanssia täynnä! Luonto herää ja muuttolinnut palaavat jälleen lauluineen koti-Suomeen. Juonessa riittää myös jännitystä uuden etelän tulokkaan järjestäessä toimintaa tuoreilla tempauksillaan. Mimin ja Kukun esityksissä jokainen lapsi saa olla tähti, musisoida, temppuilla, tanssia ja nauttia kivojen kavereiden seurasta. 

Turun Suzukikoulun virtuaalinen konsertti “Iloinen soittorasia” tuo riemukkaita säveliä jokaisen kotiin koulun oppilaiden esitysten siivittäminä ke 17.3.2021 klo 18.00.

Torstai 18.3. alkaa koko perheelle soveltuvalla joogakonsertilla klo 9. Konsertissa tutkitaan joogan keinoin, minkälaista liikettä musiikin meissä herättämät tunteet ja mielikuvat saavat aikaan. Konsertissa TFO:n muusikot Kati Overbeck, viulu,Jonni Hämäläinen, viulu, Ramona Wolin-Takala, alttoviulu sekä Pekka Laamanen, sello, esittävät tuttuja teoksia eri aikakausilta. Lisäksi Aapo Kyyhkynen, kontrabasso, esittää katkelmaa Saint-Saënsin Eläinten karnevaalista, jotta pääsemme tutkimaan soittimen olemusta ja sitä, miten se kuvaa elefanttia. Joogaohjaajina toimivat Ilana Gothóni sekä Johanna Johansson ja konsertti järjestetään yhteistyössä Astangajooga Turku ry:n kanssa.

 Torstaina 18.3. klo 18 ilahduttaa Eläinten karnevaali -konsertti. Konsertista lähetetään myös erillinen esitys koululaisryhmille aamupäivällä. Konsertin juontajana toimii muusikko ja musiikkipedagogi, Pikku Kakkosesta ja Siina ja Taikaradio -orkesterista tuttu Siina Hirvonen ja Erkki Lasonpalo johtaa Turun filharmonista orkesteria. Ohjelman aloittaa Leopold Mozartin / Joseph Haydnin Lelusinfonia. Teos on hauska ja hullutteleva orkesteriteos. jossa soitinten seassa soivat erilaiset leikkikalusoittimet. Konsertin pääteos on Camille Saint-Saënsin Eläinten karnevaali, jossa 14 hauskaa ja vauhdikasta osaa kuvaavat erilaisia eläimiä. Saint-Säensin klassikko saa Hirvosen käsittelyssä uuden ilmeen, ja tarina herättääkin kuulijoiden mielikuvituksen valloilleen sekä herkistää kuuntelukorvat havainnoimaan erilaisia musiikillisia asioita, toimien myös soitinesittelykonserttina.

Perjantain 19.3. klo 18 Laivaston soittokunnan puupuhallinkvintetti ja kertoja Terhi Lehtovaara esittävät musiiikkisadun Bremenin soittoniekat. Grimmin veljesten satuun pohjautuvassa Stanley Friedmanin säveltämässä musiikkisadussa aasi, koira, kissa ja kukko karkaavat isänniltään, jotka kohtelevat eläimiä huonosti. Eläimet päättävät lähteä vapaudestaan kuuluisaan Bremeniin ja ruveta siellä kaupunginsoittajiksi. Matkalla huomataan, että erilaisuus on valttia ja jokaista tarvitaan.

Lauantaina 20.3. klo 18.00 Turun Vanha Musiikki ry:n keväisessä videoesityksessä Claudio Monteverdin “Zefiro torna” kauan kaivattu lämmin Kevättuuli saa kukat tanssimaan, kedot hymyilemään, linnut laulamaan ja jumalatkin ovat tyytyväisiä. 

Tervetuloa festivaalille!