Aninkaisten alueelle laaditaan kokonaiskonsepti, jonka avulla kaupunki voi kehittää aluetta kokonaisuutena eikä yksittäisten hankkeiden näkökulmasta. Kokonaiskonseptin laatimiseksi Kerro kantasi -palveluun on avattu kysely, jossa voi esittää näkemyksiä ja kehittämistoiveita. Vastausaikaa on 25.3. asti.

Aninkaisten alueen kehittäminen on merkittävä tekijä Turun kaupungin strategian ja keskustavision toteuttamisessa. Tavoitteena on kytkeä alue sekä fyysisesti että henkisesti tiiviimmin kaupungin keskustaan ja ruutukaava-alueeseen.

Aninkaisten alue on laaja kokonaisuus kaupungin keskustan pohjoispuolella. Alueelle sijoittuvia hankkeita ovat mm. Matkakeskus, Turun ratapiha -hanke (Areena ja Elämyskeskus), Väyläviraston ratapiha-alueen toimintojen uudelleenjärjestelyt, Parkin kenttä, Aninkaisten konserttitalon alue ja Puutori.

Alueelle laaditaan kokonaiskonsepti, joka on eri toimijoiden ja käyttäjäryhmien näkemyksistä muodostettu kokonaisuus. Se kuvaa alueen kehittämisen tavoitteita ja päämääriä. Kokonaiskonseptin avulla kaupunki voi kehittää aluetta päämäärätietoisesti ja yhtenä kokonaisuutena eikä ainoastaan yksittäisten hankkeiden näkökulmasta.

Turun kaupunki on tilannut kokonaiskonseptin kehittämisen Muuan Oy:ltä. Kokonaiskonseptin laatimisen tueksi Kerro kantasi -palveluun avataan torstaina 11.3. asiaan liittyvä kysely. Vastaamisaikaa kyselyyn on 25.3. asti.

Aninkaisten kokonaiskonseptin tausta ja tarkoitus on kuvattu yksityiskohtaisemmin tässä dokumentissa. Siihen kannattaa tutustua jo ennen kyselyyn vastaamista.

Aninkaisten alueen kotisivu: https://www.turku.fi/keskustan-kehittaminen/aninkainen