Toisen asteen yhteishaku lukioihin ja ammatillisiin koulutuksiin on 23.2.–7.4.2021. Valinnanvaraa löytyy, sillä Turun kaupungin seitsemän eri lukiota tarjoavat myös monia erityislinjoja. Turun ammatti-instituutissa on valittavana 26 perustutkintokoulutusta, joissa kaikissa on mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto. Turussa on myös mahdollista hakea lukio- tai ammatillisten opintojen lisäksi Turun Seudun Urheiluakatemiaan.

Turun lukiot tarjoavat valtakunnallisesti kilpailukykyisen valikoiman eri oppiaineiden opintoja, lukiodiplomeja ja kontakteja niin korkeakouluihin kuin yrityksiin. Lukioiden omaa tarjontaa tukee koko ajan laajentuva lukiokoulutuksen yhteinen opintotarjotin. Turun suomenkielisiin päivälukioihin otetaan vajaa 1100 uutta opiskelijaa. Katedralskolan i Åbossa on 92 aloituspaikkaa. Turkulaisista lukioista valmistuneet ylioppilaat ovat arvosanoiltaan olleet valtakunnallista huippua ja sijoittuvat hyvin jatko-opintoihin korkeakouluihin.

Turun ammatti-instituutissa on valittavana 26 eri tutkintoa ja useita eri opintopolkuja. Aloituspaikkoja on noin 1350. Ruotsin kielellä voi opiskella merkonomiksi, datanomiksi tai lähihoitajaksi. Turun ammatti-instituutissa voi ammatillisen koulutuksen ohella suorittaa ylioppilastutkinnon, ns. kaksoistutkinnon. Valmistumisen jälkeen opiskelija on valmis siirtymään työelämään tai jatkokouluttautumaan korkeakoulussa.

Turun Seudun Urheiluakatemia toimii Kerttulin urheilulukiossa, Turun ammatti-instituutissa ja Katedralskolan i Åbo:ssa. Urheilijakoulutus on avoinna kaikkien lajien urheilijoille.

Yhteishaku tehdään sähköisesti Opintopolussa (www.opintopolku.fi) tai paperisena Opetushallitukselle 23.2.–7.4.2021. Mahdollisten pääsy- ja valintakokeiden tarkemmat tiedot löytyvät hakuoppaasta sekä koulujen sivuilta. Opiskelija voi kevään yhteishaussa esittää viisi hakutoivetta.

Tiedot opiskelijavalinnoista julkaistaan aikaisintaan 17.6.2021. Oppilaitokset ilmoittavat tiedon valituille. Ilman opiskelupaikkaa jääneille ilmoitetaan asiasta jälkiohjauskirjeellä.