Turun kaupungin liikuntapalveluiden asiakaspalvelulla on vuosittain noin 1 500 vuorovarausasiakasta ja yhteistyökumppania yhdistyksistä, yrityksistä ja peliporukoista. Asiakaspalveluesimies Susanna Hatanpää kutsui jäävuorojaon yhteistyökumppanin, Turun Nuorisokiekko ry:n puheenjohtaja Tom Rajalinin tapaamiseen kahvikupin äärelle.

Lisätietoja liikuntapalveluista:

Tom Rajalin: Olen 13 vuotta tehnyt liikuntapalvelujen kanssa yhteistyötä ja aina on ollut helppo ja mukava tulla.

Susanna Hatanpää: Turun Nuorisokiekon kanssa yhteistyö on aina sujuvaa. Yhteistyösopimuksessamme on määritelty, että Nuorisokiekko jakaa jäähallien lasten ja nuorten jääajat eli arkisin klo 15–22 ja viikonloppuisin klo 8–22 vuorot jääkiekko-, ringette- ja taitoluisteluseuroille. Jaossa noudatetaan liikuntapalveluiden vuorojaon yleisiä periaatteita. Näiden vuorojen ulkopuolella olevat harrasteajat me myymme harrasteporukoille.

Tom Rajalin: Tavallaan tuemme seurojen toimintaa ja vastaavasti kaupunkia, jotta saadaan riittävä käyttöaste jäähalleihin. Lähtökohta on se, että kaikki haluaisivat jäälle kello 17–19. Mutta kun jaettavaa jäätilaa on rajallinen määrä, niin 20–25 jääkiekkojoukkuetta, 7–8 muodostelmaluisteluryhmää ja pari kiekkokoulua eivät mahdu neljälle radalle samaan aikaan. Mutta kaikilla on lajista riippumatta tasapuolisesti jossain vaiheessa prime time -aikaa.

Susanna Hatanpää:  Pidetään piakkoin palautepalaveri jäävuorojen jaon pisteytysmallista ja keskustellaan siitä, miten uusi malli on toiminut ja miten jäät ovat riittäneet ja onko jotain kehitettävää.

Tom Rajalin: Meitä vähän kaihertaa, ettei kilpakiekkoa ja vastaavasti taitoluistelun SM-ryhmiä arvosteta tasollisesti pisteytysmallissa.

Susanna Hatanpää:  Voimme jatkaa työstöä pisteytysmallin kanssa. Tämä taidettiin jättää yhdeksi kehitysideaksi, johon voidaan tarvittaessa palata. Liikuntalautakunnassa on määritelty maaliskuu tarkistuspisteeksi, jolloin katsotaan joukkueet, harrastajamäärät ja lisenssit, ja siitä lähdetään luomaan taas seuraavaa kautta.

Tom Rajalin: Jääpula on valitettavaa, mutta konstit on monet. Paljon seurat ovat menneet siihen, että on kaksi tai jopa kolme joukkuetta samaan aikaan jäällä.

Susanna Hatanpää:  Nimenomaan niin, että seura jakaa saamansa vuorot sisäisesti parhaaksi katsomallaan tavalla. Varausasteista näkee, että jääurheilu käyttää maksimaallisesti hallit arki-iltaisin. Vapautuneet viikonloppuajat saadaan usein myytyä harrasteporukoille.

Tom Rajalin: Vaikka arjet ovat ihan piukassa, eikä ylijäämää ole, niin viikonloppuihin tulee pakostakin tyhjää tilaa, kun joukkueet käyvät peleissä, ringetellä on turnauksia ja taitoluistelijoilla esityksiä ympäri maakuntaa. Se helpottaa, että kaikki pääsevät näkemään Timmistä vapautuneet ajat ja voivat hakea niitä omaan käyttöönsä.

 

Juttu on julkaistu Turkupostissa 1/2021.

 

Asiasanat: