Ystävänpäivään liittyen kampanjaan osallistuvat organisaatiot ovat järjestämässä monenlaista toimintaa. Ajatuksia ystävyydestä ja yksinäisyydestä voi herätellä ystävänpäivän korvalla järjestettävässä Ystävä yksinäiselle -webinaarissa.

Ystävänpäivän kynnyksellä Tykkää turkulaisesta! -kampanja haastaa turkulaisia tekemään pieniä tai vähän suurempiakin tekoja yksinäisyyden vähentämiseksi. Asuuko naapurissasi yksinäiseltä vaikuttava ihminen? Mitä jos seuraavaksi tavatessanne ryhdyt juttelemaan hänen kanssaan vaikkapa suomalaisten perinteisimmästä puheenaiheesta eli säästä? Tai mitäpä jos viimeistään ystävänpäivänä soittaisit sille läheisellesi, jolle soittaminen on jostain syystä jäänyt.

Ystävä yksinäiselle -webinaari avaa erilaisia näkökulmia yksinäisyyteen

Kuka tahansa voi jäädä yksin. Yksinäisyyden lopettaminen alkaa sen huomaamisesta eli yksinäisen näkemisestä ja kohtaamisesta. Ystävä yksinäiselle -webinaarissa 12.2. klo 17.00-18.30 asiantuntijapuhujina Oma Koutsi -toiminnan vastaava koordinaattori Liisa Love, Turun Kaupunkilähetys ry, Ystävätoimija Sofia Henriksson SPR sekä koordinaattori Susanne Etholen-Rättö Nuorten Turvatalo Turku/SPR. Tilaisuus on maksuton ja sinne ei tarvitse ennakkoilmoittautumista.

Vertaistukea lapsille, joiden perheessä on mielenterveys- tai päihdeomaisia

V-S FinFami ry toteuttaa keväällä Iloa eläimistä ja luonnosta -ryhmän 9-12 vuotiaille, joilla on perheessä mielenterveys- tai päihdeomaisia. Ryhmän tarkoituksena, että lapsi saa vertaistukea, kun hän tapaa muita samantyyppisessä tilanteessa olevia. Tarkoituksena on tuoda iloa lapsille eläimistä huolehtimalla, metsäretkiä tekemällä, sekä pelien ja muiden toimintojen kautta. Ryhmä järjestetään Hevoskipinässä Aurassa, mistä löytyy koiria, kissoja, lampaita, pupuja ja tietysti muutama hevonen. Eläimet myös läsnäolollaan poistavat yksinäisyyden tunnetta ja on monelle lapselle tärkeä tunteiden vastaanottaja. Ryhmä on suljettu ryhmä, jossa tarkoituksena on tukea lapsien ja nuorten hyvinvointia.

Menovinkkejä senioreille 

Liikkuva resurssikeskus kokoaa kumppaneidensa kanssa kolme kertaa vuodessa Menovinkit-esitteet senioreille. Ajankohtaiset järjestöjen, kaupungin ym. tahojen ajankohtaiset menovinkit on nyt koottu teemallisiin kirjeisiin. Näistä seniorit voivat löytää itselleen esim. tekemisen vinkkejä, neuvonta- ja turinanumeroita sekä tietoa erilaisista mielenkiintoisista vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista. Pidetäänhän yhdessä huolta myös netittömistä senioreista, jotta hekin tekemisen vinkkejä saavat.

Vapaaehtoiseksi ikäihmisten hyvinvointia lisäämään?

Turun Seudun Vanhustuki ry haluaa lisätä ikäihmisten hyvinvointia tarjoamalla monipuolista, maksutonta ryhmä-, luento-, virkistys-, ystävä- ja kuntoilukummitoimintaa 70+ ikäisille. Jos sinulla on muutama tunti joka toinen viikko antaa aikaa ikäihmisille, ota haaste vastaan ja tule tekemään kanssamme yhteistyötä – ryhdy vapaaehtoiseksemme!

Lisätietoa: nina.karuneva@vanhustuki.fi / puh. 045 613 8840

Tykkää turkulaisesta! -kampanjaa koordinoi Tukenasi.fi - Turun Kaupunkilähetys ry yhdessä Turun kaupungin, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sekä Louhos Digital Oy:n kanssa. Valtakunnallisena yhteistyökumppanina on Lähdeliike.