Ensimmäiseen lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat kuulovammaiset ja kuurot voivat varata ajan koronarokotteelle keskiviikkona 10. helmikuuta 2021 alkaen sähköisesti osoitteessa turku.fi/koronarokotus tai tekstiviestipalvelun kautta (turku.fi/terveysasemat).

Varaa aika:

Rokotuspaikkana on Turun Messukeskus. Messukeskukseen (os. Messuken-tänkatu 9–13) voi saapua bussilla tai omalla autolla. Autolla saapuville Messukeskuksen yhteydestä löytyy runsaasti maksuttomia parkkipaikkoja. Bussi nro 100 aloittaa liikennöinnin Turun keskustasta messukeskukseen perjantaina 12. helmikuuta: foli.fi/koronarokotus

THL julkisti 18–69-vuotiaiden lääketieteellisten riskiryhmien koronarokotusjärjestyksen 5.2.2021: www.thl.fi/koronarokote

Riskiryhmille tarkoitettua rokotetta on tällä hetkellä vielä valitettavan rajallisesti, myös sen takia rokotusaikoja on rajattu määrä. Aikoja avautuu varattaviksi sitä mukaa, kun rokotteita saadaan lisää.

Maaliskuussa Turussa päästään todennäköisesti rokottamaan 2. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvia. Kaikki halukkaat tulevat saamaan rokotteen, mutta etusijalla rokotuksissa ovat ikääntyneet ja riskiryhmäläiset.

Kannattaa seurata aktiivisesti rokotusaikataulujen päivittymistä eri ikäryhmien sekä avautuvien ajanvarausten osalta Turun kaupungin nettisivuilla osoitteessa: turku.fi/koronarokotus
Koronarokotusviestintä keskitetään samoille sivuille.

Yli 70-vuotiaiden rokotukset

Yli 85-vuotiaita kuuroja ja kuulovammaisia tavoitellaan koronarokotusasiassa tekstiviestillä ja heidät kutsutaan henkilökohtaisesti koronarokotukseen. Rokotuksia annetaan yli 85-vuotiaille joko Messukeskuksessa tai terveysasemilla.

Iäkkäiden, yli 70-vuotiaiden, rokotukset etenevät 5-vuoden jaksoissa vanhemmasta nuorempaan siinä tahdissa, kun rokotetta Turkuun saadaan.