Tärkeintä on aktivoida mahdollisimman moni ikäihminen liikkumaan. Lähdetään yhdessä liikkeelle! 

Turun Vanhusneuvosto järjestää iäkkäiden liikuntakampanjan yhteistyössä Turun kaupungin liikuntapalveluiden kanssa. 12.2. -12.3. välillä muistetaan iäkästä ystävää liikunnallisella lahjalla eli soitetaan ikääntynyt mukaan kävelylenkille. Lenkin pituudella tai vauhdilla ei ole väliä, tärkeintä on, että liikkeelle lähdetään yhdessä. 

Vanhusneuvosto on ollut huolissaan ikäihmisten toimintakyvystä ja liikkumisen vähenemisestä korona-epidemian aikana. Kampanjassa muistutetaan ulkona liikkumisen merkityksestä ja siitä, että monet ikäihmiset kaipaavat tukea ulkoillakseen. Onkin tärkeää pyytää lenkille mukaan juuri niitä iäkkäitä, joilla on vaikeuksia ulkoilla itsenäisesti, kertoo Vanhusneuvoston puheenjohtaja Ulla-Maija Vierimaa

Ulkoilua talvesta nauttien

Ulkoilulla on monia positiivisia vaikutuksia. Se ylläpitää ja kohentaa kuntoa, sekä virkistää mieltä. Päivittäinen ulkoilu kuuluu myös hyvään vanhuuteen.

Näin osallistut kampanjaan

  • Soita tutulle iäkkäälle, jonka arvelet kaipaavan tsemppiä ja tukea ulkoillakseen.
  • Sopikaa ulkoilutreffit ja suunnitelkaa yhdessä kävelyreitti. 
  • Noudattakaa yleisiä koronaohjeita, eli turvaväli, käsidesi ja tarvittaessa maskit.
  • Tehkää sopivan mittainen lenkki, vaihtakaa samalla kuulumisia ja ihailkaa talvisia maisemia.
  • Lenkin jälkeen voi kaverin kanssa katsoa myös ikääntyneiden liikuntaluennon osoitteesta turku.fi/ikaantyneidenliikunta.
  • Ilmoita kaikki kampanjan aikana iäkkään kanssa yhdessä tehnyt ulkoilukerrat, jolloin pääset osallistumaan arvontaan.

Kampanjan aikana voi soittaa niin monelle kaverille kuin haluaa ja tehdä niin monta kävelylenkkiä, kuin kampanja-aikana ehtii. Kampanjaan osallistuneiden kesken arvotaan liikunnallisia ja herkullisia palkintoja. Palkinnot arvotaan viikolla 12.  

Kampanjaan osallistutaan ilmoittamalla osallistujan nimi, puhelinnumero ja ulkoilukerrat joko sähköpostilla tai puhelimitse:
•    Vanhusneuvoston puheenjohtajalle: ulla-maija.vierimaa@turku.fi tai p. 0400 223213
•    Vanhusneuvoston sihteerille: tiina.m.makinen@turku.fi