Paavo Nurmi Games tarjoaa 24 lajin paketin huippuyleisurheilua 7.-8. kesäkuuta Turussa. Tapahtuma on tänä vuonna kaksipäiväinen.

Lajit on jaettu tasaisesti kaksipäiväiseksi kasvaneessa kilpailussa, joka on osa Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) Continental Tourin Kultaista liigaa.

– Haluttiin helpottaa urheilijoiden työtä ja julkistettiin lajit rohkeasti jo nyt. Timanttiliiga on lajit jo julkistanut, mutta Kultaisen liigassa sitä ei ole vielä tehty, sanoo kilpailua järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

– Aika hyvin päästiin tavoitteeseen sikäli, että löydettiin tasaisesti tähtihetkiä molemmille päiville.

Miesten kärkilajit ovat maanantaina (7.6.) 400 metrin aidat, kolmiloikka ja kiekko. Naisten kärkilajit ovat 800 metriä, 3000 metrin esteet, pituus, moukari ja keihäs. Avauspäivän ohjelmassa ovat myös miesten ja naisten 400 metriä, naisten seiväs ja 800 metrin B- ja C-erät.

Tiistaina (8.6.) miesten lajit ovat 100 ja 800 metriä, 110 metrin aidat, 3000 metrin esteet, pituus, moukari ja keihäs. Naisten lajeina ovat 100 metriä, 100 metrin aidat, korkeus, seiväs ja kolmiloikka.

Paavo Nurmi Gamesin lajiohjelman rakentamista pohjustettiin keskusteluilla Timanttiliigan Rooman (4.6.) ja Oslon (10.6.) kisajärjestäjien sekä Hengelon Kultaisen liigan (6.6.) ja Espoon Motonet GP -kilpailun (10.6.) järjestäjien kanssa.

Kahden päivän ja 24 lajin ohjelma on Salosen mukaan rohkea kokeilu. Sitä tuki yleisön palaute viime kesän kompaktista 12 lajin päiväohjelmasta.

– Koronan takia kokeiltiin viime kesänä kevyempää lajiohjelmaa ja huomattiin, että 12 lajin ohjelma toimii. Palaute yleisöltä oli positiivista, Salonen sanoo.

Superviikon kokemukset 2020 kesältä innostivat muutokseen

- Keskeinen urheilullinen syy järjestää kaksipäiväinen tapahtuma on se, että suomalaisella yleisurheilulla menee hyvin. 

Kotimaisten kansainvälisen tason urheilijoiden lajikirjo kattaa jo liki kaikki yleisurheilulajit.

- Viime kesänä päästiin koronarajoitusten takia kokeilemaan kevyempää lajiohjelmaa, ja huomattiin, että 12 lajin ohjelma toimii. Palaute yleisöltä oli positiivista.

- Taloudellisesti kaksipäiväiseen kilpailuun siirtyminen on perusteltua juuri nyt, kun koronarajoitukset todennäköisesti jatkuvat.

Emme usko, että koronan suhteen kilpailuiden järjestelyissä palataan normaaliin vielä ensi kesänä. Meidän on varauduttava siihen, että turvanäkökulmien takia katsomoita ei voi täysiksi täyttää.

Turun viimekesäinen yleisurheilun superviikko, Paavo Nurmi Games ja Kalevan kisat samalla viikolla Paavo Nurmen stadionilla, rohkaisi kaksipäiväisyyteen.

- Kaksipäiväisestä kilpailusta on toki puhuttu jo aiemmin, mutta viime kesän kokemukset loivat uskoa siihen, että yleisöä voidaan saada paikalle useampana päivänä. Kynnys kokeilla tätä ylittyi.

YLE televisioi molemmat päivät

Turku ja PNG näkyvät Suomessa ja maailmalla isommin kuin aiemmin. YLE televisioi kisojen molemmat päivät.

Liput Paavo Nurmi Gamesiin ovat jo myynnissä. 

– Tarjolla on lippuja molemmille päiville. Kahden päivän lippu on huomattavan edullinen yhden päivän lippuun verrattuna, Salonen sanoo.

Alustava lajiohjelma Paavo Nurmi Games 7.-8.6.2021

Maanantai 7.6. (12 lajia)

Miehet:

  • Kansainväliset päälajit: 400 m aj, kolmiloikka, kiekko
  • Muut lajit: 400 m, 800 m B- ja C-erät, seiväs

Naiset:

  • Kansainväliset päälajit: 800 m, 3000 m ej, pituus, moukari, keihäs
  • Muut lajit: 400 m

Tiistai 8.6. (12 lajia)

Miehet:

  • Kansainväliset päälajit: 100 m, 800 m, 110 m aj, 3000 m ej, pituus, moukari, keihäs

Naiset:

  • Kansainväliset päälajit: 100 m, 100 m aj, korkeus, seiväs, kolmiloikka

Tapahtuman sivusto: paavonurmigames.fi

Ensimmäinen PNG järjestettiin 1957. Paavo Nurmi sai nimikkokisan 60-vuotislahjaksi omalta seuraltaan Turun Urheiluliitolta.

Paavo Nurmi Games, Festival ja Paavo Nurmi Legacy toimintaa tuottaa PN Turku Oy ( Turun Urheiluliitto, TuTo, Turun Weikot yleisurheilu, Suomen Urheiluliitto ja Nurmen perilliset). Yhtiö ei tavoittele voittoa, vaan toiminta kohdistuu Paavo Nurmi Gamesin, Festivalin ja Paavo Nurmi Legacyn kehittämiseen.