Turun museokeskuksen museoista Apteekkimuseo ja Qwenselin talo, Biologinen museo ja Turun linna sekä Brinkkalan galleria ovat avoinna yleisölle 12.1. alkaen. Museoihin otetaan enintään 10 vierailijaa kerrallaan. Vierailuaika tulee varata ennakkoon.

Varaa museovierailu tästä

Katso ohjeet tästä

 • Huomioithan, että varattaessa useampi vierailu samalle ajankohdalle, tulee jokaiselle tehdä oma ennakkovaraus.
 • Myös lapsille tulee tulee tehdä ennakkovaraus.

Museoihin sekä Brinkkalan galleriaan otetaan enintään 10 kävijää kerrallaan. Museon sisäänpääsymaksu ja opastukselle osallistuttaessa opastusmaksu maksetaan museon lippukassalle. Museoissa ei oteta toistaiseksi vastaan käteismaksuja. Brinkkalan galleriassa voi vierailla ilman ennakkovarausta.

 • Apteekkimuseossa ja Qwenselin talossa varattavissa olevat vierailuajat ovat tiistaista sunnuntaihin klo 10–18. Vierailuajat ovat tunnin mittaisia. Museoon on myös mahdollista varata digiopastus.
 • Biologisessa museossa varattavissa olevat vierailuajat ovat tiistaista sunnuntaihin klo 9–17. Vierailuajat ovat tunnin mittaisia. 
 • Brinkkalan galleria on avoinna ti–su klo 10–18. Galleriavierailulle ei tarvitse tehdä ennakkovarausta. Galleriaan on vapaa pääsy.
 • Turun linnassa varattavissa olevat vierailuajat ovat tiistaista perjantaihin klo 10–18. Vierailuajat ovat kahden tunnin mittaisia.  
  Lauantaisin ja sunnuntaisin on varattavissa opastukset seuraaville opastuksille:
  Klo 10 Omalle ryhmälle varattava kierros
  Klo 12 Keskiaikakierros
  Klo 14 Keskiaikakierros
  Klo 16 Pohjoisen näyttelyhallin näyttelyopastus

  Turun linnan museokauppa pidetään suljettuna.

Museovierailut rajoitetuin kävijämäärin ovat voimassa 10.2. asti.

Turvallinen museovierailu 

Museokävijöitä pyydetään huomioimaan koronatilanteeseen liittyvät ohjeet turvaetäisyyksistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta. Kävijöille suositellaan kasvomaskin käyttöä. Museoihin ei pidä mennä, jos on flunssan oireita.