Rajoituksilla ja suosituksilla pyritään ehkäisemään koronaviruksen leviäminen alueella. Liikuntapalveluiden osalta rajoitukset pohjautuvat Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän suosituksiin ja ovat voimassa 24.1.2021 asti. Muilta osin noudatetaan Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätöstä jatkaa kokoontumisrajoituksia 10.2.2021 asti.

AJANKOHTAISTA TIETOA JA OHJEITA  

Rajoitukset ja suositukset vapaa-ajan palveluissa

Turun kaupunki suosittelee maskin käyttöä sekä muistuttaa turvaväleistä ja käsihygieniasta kaikissa vapaa-ajanpalveluissa.

Kirjasto

Kirjasto tarjoaa rajatut palvelut niin, että turvavälit voidaan säilyttää. Pikainen, maksimissaan 15 minuutin mittainen asiointi on kirjastossa mahdollista.

Kokoelmatiloihin on rajattu pääsy, ja se vaihtelee kirjastoittain. Turun pääkirjastossa kokoelmatilat (kauno- ja taiteet -osasto, musiikkiosasto, lasten ja nuorten osasto ja tieto-osasto) on suljettu. Lisäksi vanhan päärakennuksen ulko-ovi on suljettu eikä hyllyistä voi mennä lainaamaan kirjoja. Rajoitusten aikana aineistoa voi lainata varaamalla ja noutamalla varauksen kirjastosta.

Tietokoneiden käyttö ja tulostaminen on mahdollista vain pika-asiointina. Lähikirjastojen omatoimiaika on pois käytöstä. Tapahtumat ja ryhmäkäynnit toteutetaan ainoastaan virtuaalisesti.

Museot

Osa Turun museokeskuksen museoista avataan 12.1. alkaen rajoitetuin kävijämäärin.

Apteekkimuseo ja Qwenselin talo, Biologinen museo, Turun linna ja Brinkkalan galleria avataan rajoitetuin kävijämäärin 12.1. alkaen. Museoihin sekä Brinkkalan galleriaan otetaan enintään 10 kävijää kerrallaan. Museoihin pääsee vierailemaan ennakkovarauksella. Ennakkovarauksia voi tehdä maanantaista 11.1. alkaen osoitteessa turku.fi/museo. Brinkkalan galleriassa vierailulle ei tarvitse tehdä ennakkovarausta.

Turun filharmoninen orkesteri

Turun filharmonisen orkesterin kevätkauden ensimmäiset sinfoniakonsertit 28.1. ja 4.2. soitetaan ilman yleisöä ja lähetetään suorina verkkolähetyksinä. Kamarimusiikkikonsertti 7.2. siirtyy uuteen ajankohtaan. Verkkokonsertteja voi seurata maksutta suorana osoitteessa tfo.fi/live. Jo ostetut liput on mahdollista vaihtaa lahjakorttiin tai pyytää rahat takaisin.

Turun Kaupunginteatteri

Turun Kaupunginteatterin osalta esityskatko jatkuu 10.2. asti. Teatteritalon lippukassa palvelee ma-pe klo 10–17. Somenäyttämön lähetykset jatkuvat teatterin Facebook-sivulla perjantaisin esityskatkon aikana. Ohje peruuntuneiden esitysten lippujen hyvitykseen löytyy teatterin verkkosivuilta.  

Nuorisopalvelut

Aluenuorisotilat pidetään auki, koska nuorisotaloissa pystytään jakamaan tietoa koronasta ja tarjoamaan nuorille paikka tavata toisiaan turvallisesti. Myös etsivä nuorisotyö ja Fendari toimivat kuten ennenkin. Koulunuorisotyö palvelee yläkouluissa normaalisti.

Nuorisopalveluja tarjotaan rajoitetusti, eli esim. ryhmätoiminnassa lähikontaktia vaativia toimintoja vältetään, eikä retkiä, ruuanlaittoa ja leffareissuja järjestetä.  Kaikki yli 10 henkilön tilaisuudet/varaukset perutaan. Lasten ja nuorten harrastustoiminnan ryhmäkoot pidetään pieninä Vimmassa, Seikkailupuistossa ja bänditoiminnassa.  Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa ja skeittihalli Cubessa otetaan käyttöön sama käytäntö kuin liikunnassa, eli harrastustoiminnassa ensisijaisena kohderyhmänä ovat alle 20-vuotiaat.

Liikuntapaikat

Turun kaupungin liikuntapaikoilla jatkuvat suositukset ja rajoitukset sunnuntaihin 24.1.2021 asti.

Uimahallit, kuntosalit, jäähallit ja muut sisäliikuntatilat on suljettu yleisöltä. Yleisövuoroja ei järjestetä jäähalleissa ja jalkapallohallissa. Lasten ja nuorten seuravuorot jatkuvat. Samoin jatkuvat aikuisten huippu-urheiluun varatut vuorot. 

Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna ja niillä voi harjoitella omatoimisesti. Parkin tekojää ja Kupittaan luistelumato ovat toistaiseksi avoinna. Luistelukenttiä pyritään saamaan luistelukuntoon maanantaiksi 11.1. ja Impivaarassa tehdään tykkilunta latuja varten.

Liikuntapalveluiden järjestämä ohjattu toiminta lapsille ja nuorille käynnistyy maanantaina 11.1. Aikuisten ohjattu toiminta alkaa 1.2.

Tarkemmat tiedot liikuntapalveluiden rajoituksista: Suositukset ja rajoitukset Turun liikuntapaikoilla jatkuvat 24.1. asti

Kevään toimintakausi alkoi sivistystoimialalla

Kaikki päiväkodit ovat auki. Perusopetuksen kevätlukukausi alkoi torstaina 7.1. lähiopetuksessa, tarvittaessa siirrytään etäopetukseen. Turun lukiot ja Turun ammatti-instituutti ovat aloittaneet kevätlukukauden hybridimallilla. Turun suomenkielisen työväenopiston ja Åbo svenska arbetarinstitutin kevätlukukausi alkaa 1. helmikuuta.

Maskisuositus itäisen Turun alakoulujen 4.–6.-luokkalaisille

Sivistystoimiala laajensi kasvomaskin käyttösuositusta koskemaan alakoulujen 4.–6.-luokkalaisia Lausteen koulussa, Nummenpakan koulussa, Turun kansainvälisessä koulussa, Turun normaalikoulussa ja Varissuon koulussa. Suositus astui voimaan 7.1.2021. Muita kaupungin alakouluja ohje ei toistaiseksi koske. Oppilaat saavat kasvomaskit omasta koulustaan, mutta myös omia kasvomaskeja saa käyttää.

Maskien käyttösuositus on annettu jo aiemmin toimialan henkilökunnalle sekä kaikille yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille.

Lue lisää: 

Koronasuositukset ja rajoitukset Turussa

AVI: Kokoontumisrajoitukset pysyvät ennallaan Varsinais-Suomessa

Asiasanat: