Turun kaupungin hyvinvointitoimiala aloitti henkilökunnan koronarokotukset maanantaina 4.1.2020. Ensimmäisenä Turussa on rokotettu COVID-19-potilaita hoitavaa henkilökuntaa.

Kuva: Geriatrian erikoislääkäri ja dosentti Laura Viikari ja sairaanhoitaja Hannele Tuori saivat ensimmäisinä koronarokotteen.

Koronapotilaita tai koronaepäilyjä tutkivien ja hoitavien terveydenhuollon henkilökunnan rokotuksia toteutetaan myös yksityisissä terveydenhuollon yksiköissä. Seuraavana vuorossa ovat iäkkäiden ympärivuorokautisen hoivan Turun kaupungin ja yksityisen puolen hoivayksiköiden henkilökunta ja asukkaat. Rokotusjärjestys perustuu valtioneuvoston asetukseen, jossa rokotusjärjestys on määritelty lääketieteellisin perustein. Turun kaupungin henkilökunnan rokotuksista huolehtii Turun työterveystalo.

Geriatrian erikoislääkäri ja dosentti Laura Viikari on tyytyväinen saadessaan rokotteen ensimmäisten joukossa.
– Rokote suojaa puolin ja toisin, sillä sekä potilaat että me lääkärit ja hoitajat voimme olla hyvin vähäoireisia tai oireettomia koronan kantajia. Täsmärokote antaa toivoa, että saamme laumasuojan ja sitä kautta pandemian kuriin.

Kuva: Turun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi ja työterveyshoitaja Minna Haapanala Turun Työterveystalosta.

Rokotteiden saatavuus vaikuttaa väestön rokotusten aloittamiseen

Tarkempiin väestön rokotusaikatauluihin vaikuttaa koronarokotteiden saatavuus ja se, miten muut rokotevalmistajat, Pfizer-BioNTechin lisäksi, saavat mahdolliset myyntiluvat rokotteilleen. Väestön rokotukset aloitetaan 80 vuotta täyttäneistä kansallisen ohjeistuksen mukaisesti.  

– Suunnitelmat ovat tehtynä ja olemme valmiina aloittamaan väestön rokotukset, kun rokotteita on enemmän saatavilla, Turun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi toteaa.

Laajemmista väestön rokotusten aikatauluista ja ajanvarausmahdollisuuksista tiedotetaan heti, kun aikataulut varmistuvat. Infoa koronarokotuksista löytyy Turun kaupungin nettisivuilta. Sivuja päivitetään sitä mukaa, kun tiedot tarkentuvat.

•    turku.fi/koronarokotus

Turun kaupunki on saanut ensimmäisen erän Pfizer-BioNTechin tuottamaa koronarokotetta käyttöönsä. Rokotukset aloitettiin kansallisen rokotusjärjestyksen mukaan 4.1.2021. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri käynnisti koronarokotukset Varsinais-Suomen alueella tehohoidon henkilökunnasta maanantaina 28.12.2020. Koronarokotusten järjestämisestä ovat vastuussa kunnat. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) huolehtii rokotteiden toimittamisesta ja asiantuntijatuesta kunnille. Rokotukseen osallistuminen on vapaaehtoista.

 

Asiasanat: