Koirat ja ohjaajat kisaavat Rally-tokon suomenmestaruuksista lauantaina 10.10. Liedossa Royal Canin Areenalla. Yleisöllä on kilpailuun vapaa pääsy, mutta katsojamäärä on rajoitettu.

Suomenmestaruus ratkaistaan rally-tokon ylimmässä eli MES-luokassa (mestariluokka) kisaavien koirakoiden kesken. Kilpailu on kaksiosainen, karsintaradan 20 parasta jatkavat finaaliin. Suomenmestaruus ratkeaa karsintaradan ja finaaliradan tuloksien yhteissummalla.

Lisäksi järjestetään joukkuekilpailu, johon voivat osallistua Kennelliiton jäsenyhdistysten joukkueet. Joukkueessa on 3–5 koiraa, joukkuetuloksiin lasketaan mukaan 3 koirakon (kahden alemman eli ALO- tai AVO-luokan ja yhden ylemmän eli VOI- tai MES-luokan koirakon) tulokset.

Kilpailun järjestää Turun Seudun Agilityurheilijat ry (TSAU). Kisapaikkana toimii TSAU ry:n kotihalli Royal Canin Areena Liedossa. Kaikki kilpailukehät ovat lämmitetyssä hallissa ja kisa-alustana on kumirouhetäytteinen keinonurmi.

Kilpailu on avoin yleisölle ja maksuton, mutta katsojamäärä on rajoitettu ja yleisöä pyydetään noudattamaan voimassa olevia THL:n ohjeita, erityisesti turvavälien noudattamista ja hyvästä käsihygieniasta huolehtimista. Tapahtumaan ei saa osallistua sairaana.

Lisätietoja Rally-toko SM 2020 -sivulta. Kilpailun aikataulu lisätään sivuille koirakoiden varmistuttua.

Mitä on Rally-toko?

Rally-toko on vauhdikas laji, joka yhdistää elementtejä tottelevaisuuskoulutuksesta, agilitystä ja koiratanssista. Kilpailussa suoritetaan rata, joka koostuu erilaisista tehtäväkylteistä. Radan pituus ja liikkeiden vaativuus kasvaa luokasta toiseen siirryttäessä. Luokkia on neljä: alokas- (ALO), avoin- (AVO), voittaja- (VOI) ja mestariluokka (MES).

Tärkeintä suoritusten arvioinnissa ei ole tekniikka, vaan koiran ja ohjaajan iloinen yhteistyö. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko tehtävän ajan. Laji sopii kaikille ihmisille ja koiraroduille ja sitä voi harrastaa myös pyörätuolilla liikkuen. (Lähde: Rally-Tokoyhdistys ry)

Kuva: SporttiRakki