Alle on koottu usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia 4.5.2021 linjatuista rajoituksista. Sivua on päivitetty 5.5.2021. Vastauksissa kerrotut käytänteet perustuvat Lounais-Suomen aluehallintoviraston (AVI) määräyksiin, Varsinais-Suomen alueellisen koronakoordinaatioryhmän suosituksiin sekä Turun kaupungin linjauksiin.

Kysymys: Mitkä liikuntapaikat ovat avoinna ja mitkä suljettuna?
Vastaus: Turun kaupungin ulkoliikuntapaikat ovat avoinna ja niitä voi käyttää  kaikenikäisten harrastustoimintaan. Ensisijaisesti kenttiä käytetään varatuilla vuoroilla. Vuoroja haetaan Timmi-varausjärjestelmän kautta. Jos kenttä on vapaa, sitä voi käyttää omatoimiliikunnassa. 

Sisäliikuntatiloja voi käyttää alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaan, aikuisten maajoukkue-, SM- ja 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoimintaan sekä huipulle tähtäävään yksilölajien ammattimaiseen harjoittelu- ja kilpailutoimintaan. Aikuisten sisäliikuntatilavuoroja ei vielä oteta käyttöön.   

Liikuntapaikat ovat koululiikunnan käytössä voimassa olevien liikuntavuorojen ja varausten mukaisesti.

Uimahallit, liikuntasalit sekä Samppalinnan maauimala avautuvat 11.5. Kupittaan maauimala avautuu 1.6. jos remontit sujuvat odotetusti. Uimalaitokset ja kuntosalit avautuvat henkilömäärärajoituksin ja ilman saunankäyttömahdollisuutta. Uimalaitoksissa on kahden tunnin käyttöaikarajoite.

Vesijumpat maauimaloissa ja uimakoulut Impivaaran uimahallissa alkavat rajoitusten salliessa kesäkuussa. Samppalinnan maauimalassa uimakoulut alkavat heinäkuussa. Vesijumppien ja uimakoulujen osallistujamäärä on rajattu ja molempiin ilmoittaudutaan ennakkoon. Tiedotamme ilmoittautumisesta myöhemmin. Impivaaran uimahallissa Hydrohex-vesijumppanäyttöjä voivat käyttää yhtä aikaa vain saman perhepiirin jäsenet.    

Lisätietoja liikuntapaikkojen aukioloajoista:

Kysymys: Kuinka monta osallistujaa liikuntatiloissa saa olla kerrallaan?
Vastaus: Jokaiseen sisäliikuntapaikkaan on laskettu suuntaa antava suositus maksimihenkilömäärästä, joka voi yhtäaikaisesti olla tilassa. Suositus on laskettu liikuntatilan kokonaispinta-alan ja viranomaisohjeistuksen pohjalta. Henkilömääräsuositukset on välitetty tiedoksi liikuntavuoroja varanneille, ja ne ovat esillä myös liikuntatilan ilmoitustaululla. Ohjatun toiminnan ulkoliikuntavuoroille ei ole määritelty kenttäkohtaisia henkilömääriä. Voimassa olevia turvaetäisyyksiä tulee noudattaa. Aikuisten ulkoliikunnassa tulee välttää lähikontakteja. Lounais-Suomen aluehallintoviraston tapahtumia ja yleisötilaisuuksia koskevat henkilörajoitteet eivät vaikuta liikuntavuoroihin. Liikuntavuorot luetaan jatkuvaluonteiseksi palvelutoiminnaksi, joita henkilömäärärajoitteet eivät koske. 

Ulkoliikuntapaikoilla toteutettavan aikuisten omatoimiliikunnassa ryhmän koko voi olla maksimissaan kuusi henkilöä ja kentällä voi olla yhtäaikaisesti 12 aikuista. Jokaisessa tilanteessa on myös aina noudatettava kahden metrin turvaetäisyyttä koronavirustartunnan ehkäisemiseksi.  

Kysymys: Miten ohjeistetaan kasvomaskin käytöstä liikuntapaikoilla? 
Vastaus: Kaikilla liikuntapaikoilla on pidettävä 2 metrin turvaväli ja huolehdittava käsi- ja yskimishygieniasta. Kasvomaskin käyttöä edellytetään yli 15-vuotiailta sisäliikuntatiloissa muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Jokaisen tulee hankkia itse omat maskinsa. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. 
Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille kouluikäisille, erityisesti 12 vuotta täyttäneille, sisäliikuntatiloissa muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Huoltaja voi päättää lapsensa maskin käytöstä.

Kysymys: Jatkuvatko liikuntavuorot?
Vastaus: Sisäliikuntapaikoilla alle 20-vuotiaiden vuorot jatkuvat varausten mukaan. Yli 20-vuotiaiden vuorot sekä vuorot, joilla liikkuu sekä aikuisia että lapsia, on peruttu 3.–23.5.2021 väliseltä ajalta, pois lukien aikuisten huippu-urheilu. Sisäliikuntatiloissa harjoittelu tulee toteuttaa turvavälein ja ilman lähikontaktia. Tämä tarkoittaa sitä, että normaali harjoittelu ei ole mahdollista joukkue- ja kontaktilajeissa. Valmentajan vastuulla on suunnitella harjoitukset turvallisiksi ja huolehtia siitä, että turvaetäisyydet toteutuvat.
Ulkoliikuntavuorot jatkuvat normaalisti. Ulkoliikuntapaikoilla lähikontaktityyppinen harjoittelu on sallittua alle 20-vuotiaiden harrastustoiminnassa.

Kysymys: Saavatko juniorit järjestää pelejä?
Vastaus:   Lasten ja nuorten otteluita ja tapahtumia ei tule järjestää.

Kysymys: Onko oman joukkueen kesken pelillinen harjoittelu sallittua vai onko se kokonaan kielletty sillä perusteella, että välillä pelaajat saattavat olla liian lähellä toisiaan? 
Vastaus:  Ulkoliikuntapaikoilla pelillinen harjoittelu on sallittua alle 20-vuotiaiden harrastustoiminnassa oman joukkueen tai vakiintuneen harjoitusryhmän kesken. Aikuisten toiminnassa harjoitusten sisältö tulee muokata niin, että kontakteja ei synny harjoittelijoiden välillä. Tavoitteena on vähentää lähikontakteja koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Sisäliikuntapaikoilla lähikontaktit eivät ole sallittuja.  


Kysymys: Järjestetäänkö Lasten liikunnan ihmemaa -tapahtumia keväällä?
Vastaus:
Ei järjestetä kevätkaudella.

Kysymys: Keskeytetäänkö aikuisten harrasteliikunta (urheiluseurassa), seuran omissa tiloissa?
Vastaus: Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä on linjannut 4.5.2021 suositukseksi, että kaikki aikuisten sisätiloissatapahtuva harrastustoiminta pidetään edelleen keskeytettynä.

Kysymys: Maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason kilpailutoiminta saa edelleen jatkua. Saako otteluihin ottaa yleisöä?
Vastaus:
Otteluihin ei saa ottaa laisinkaan yleisöä.

Kysymys: Jatkuuko Turun kaupungin liikuntapalveluiden aikuisten ohjattu toiminta?
Vastaus: Liikuntapalvelut ei järjestä ohjattua liikuntaa tällä hetkellä.

Kysymys: Voivatko SM-tasoiset veteraaniurheilijat jatkaa harjoittelua Kupittaan urheiluhallissa?
Vastaus: Eivät voi.  

Kysymys: Korvataanko rannekelatauksia ja peruuntuneita ohjattuja vuoroja?
Vastaus: Hyvitykset liikuntapaikkojen sulun ajalta

  Asiakaspalvelu

  Miten liikuntapalvelujen asiakaspalvelupisteet ovat avoinna?

  Suljettuna 3.12.2020–10.5.2021:

  Yhteydenotot ja kysymykset

  Jos minulla on kysyttävää liikuntapalveluihin liittyen, mihin voin olla yhteydessä?

  Liikuntarannekkeisiin, maksukäytäntöihin ja vuoronvaraukseen liittyen palvelemme sinua Liikuntapalvelukeskuksen asiakaspalvelussa: liikunta.varaukset@turku.fi ja puh. 02 262 3232.