Tällä kertaa Taitotiistaitehtävänä on naamarit. Onhan vappu tulossa. Naamari on kiva myös roolileikeissä tai ihan vaan seinäkoristeeksi. Malliarkkien vaihtoehtoja on Kuralan Kylämäkeen sopivat kotieläinnaamarit tai perinteinen malli, josta saa kokonaamarin tai silmänaamarin.

Invalid Scald ID.

Malliarkista voi jäljentää haluamansa vaihtoehdon, vaikka leivinpaperin avulla. Materiaaliksi kannattaa valita kestävä pahvi ja kiinnitysnauhojen reikäkohdat on hyvä vahvistaa. Jos haluaa erityisen siistin naamarin taustan voi päällystää kankaalla.

Sitten vaan koristelemaan. Vaihtoehtoja on monia: yksivärinen tai kuviollinen paperi, maalattu tai väritetty paperi. Voit myös päällystää naamarin pienillä revityillä paperinpaloilla tai kangaspaloilla. Jos valitset tämän vaihtoehdon, aloita reunoista ja työskentele sisäänpäin, kuono viimeisenä. Liimapuikkoliima tai muu askarteluliima käy mainiosti.

Ja mikään ei estä, että kissa on pilkullinen tai koira on turkoosi. Käytä rohkeasti värejä ja erilaisia pintamateriaaleja. Esimerkiksi kakkupaperista saa hauskan pitsisen version ja kolmeulotteisuuttaa saa taittamalla.

Minkä vaihtoehdon valitset: kissa, koira, lammas, possu, lehmä, heppa taikka niittiperhonen?

Hauskaa kevät- ja vapputekemistä!

Invalid Scald ID.