Vapaaehtoisena pääset osallistumaan museoiden toimintaan syvällisemmin ja kokonaan uudesta näkövinkkelistä. Mistä sinä olisit kiinnostunut?

Turun museokeskus tarjoaa vapaaehtoistoiminnan kautta erilaisia mahdollisuuksia kokea Turku ja Varsinais-Suomi. Vapaaehtoistoimintaan osallistuminen ei vaadi aikaisempaa tietotaitoa, museon henkilökunta ohjaa tehtävien ja välineistön pariin.

  • Kuralan Kylämäki
    Kylämäestä löytyy tehtävää sekä kädentaitajille että museokävijöiden kanssa viihtyville. Työpajat ja 1950-luvun tapahtumat tarjoavat vapaaehtoisille tilaisuuden jakaa omaa osaamistaan ja oppia uutta museon työntekijöiden rinnalla. Kuralan Kylämäen Ystävät -yhdistys on Kylämäen toiminnan tukemiseksi perustettu yhdistys, jonka jäsenenä voi tehdä vapaaehtoistoimintaa museon hyväksi. Vapaaehtoistoimintaan osallistuminen ei ole sidoksissa yhdistykseen.
     
  • Turun linna
    Haluatko aikamatkailla menneisyyteen ja olla hetken historiallinen henkilö? Olisiko sinusta jännittävää seikkailla keskiaikaisissa kamareissa ja renessanssiajan saleissa elävöittäen linnan monisatavuotista historiaa? Turun linna on vanhin Suomessa sijaitsevista Ruotsin kruunun linnoista ja yksi Suomen tunnetuimmista kulttuurihistoriallisista nähtävyyksistä. Linnan vapaaehtoisena pääset osallistumaan museotoiminnan eri muotoihin sekä kohtaamaan kävijöitä läheltä ja kaukaa.
     
  • Luostarinmäki
    Luostarinmäellä voit toimia erilaisissa asiakaspalveluun, aluehoitoon ja tapahtumiin liittyvissä tehtävissä. Luostarinmäki on Turun ainoa yhtenäinen puutaloalue, joka säilyi vuoden 1827 palosta. Ulkoilmamuseona se on arvokas kokonaisuus, sillä alueen rakennukset sijaitsevat alkuperäisillä paikoillaan. Museossa esitellään pääasiassa 1800-luvun kaupunkikorttelin elämää ja esiteollisen ajan käsityöläisyyttä. Keskeisenä vapaaehtoistoiminnan joukkona on käsityöläisistä koostuva Kultaisen Omenan Kilta -yhdistys.
     
  • Arkeologiset kokoelmat
    Turun museokeskuksessa on laaja kokoelma keskiaikaista kaupunkiarkeologista esineistöä. Vapaaehtoisilla on mahdollisuus päästä tutkimaan kokoelmia ja osallistumaan tietojen tallennukseen valokuvaamalla luetteloitua esineistöä. Tehtävät eivät vaadi aiempaa kokemusta tai osaamista esim. valokuvauksesta.
    Esineiden valokuvat tallennetaan museon tietojärjestelmään, jonka kautta ne julkaistaan Finnassa. Esineiden valokuvaaminen on tärkeä osa Museokeskuksen kokoelmatyötä. Esinetietojen julkaiseminen Finnassa valokuvien kera lisää arkeologisen esineistön tunnettuutta ja saavutettavuutta myös suurelle yleisölle.

Vapaaehtoistoiminta on tärkeä osa museon toimintaa!
Haluatko mukaan?
Ota yhteyttä Turun museokeskuksen vuorovaikutussuunnittelijaan
museo.vuorovaikutus@turku.fi