Turun terveysasemat ottavat 2. maaliskuuta käyttöön yhden yhteisen ajanvarausnumeron (02) 266 1130, joka on tällä hetkellä Keskustan terveysaseman ajanvarausnumero.

Terveysasemien ajanvarausnumero 02 266 1130

  • Ajanvarausnumeron palveluajat pysyvät ennallaan (ma klo 7.30-14.00 ja ti-pe klo 8.00-14.00).
  • Kielivalikon tiedotteet ovat saatavilla jatkossa kolmella kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
  • Terveysasemien yhteiseen ajanvarausnumeroon odotetaan tulevan noin 320 000 puhelua vuodessa.
  • Puheluihin vastaa joka päivä 25 hoitajaa.

Lisätiedot:

Samalla Kirkkotien, Mäntymäen ja Mäntymäen ruotsinkielisen, Runosmäen, Varissuon sekä Maarian ja Mullintien lähipalvelupisteiden ajanvarausnumerot poistuvat käytöstä. Pansion ulkoistetun terveysaseman ajanvarausnumero (02) 266 1031 säilyy ennallaan.

Kuulo- ja puhevammaisille tarkoitettu tekstiviestipalvelu siirtyy myös yhteiseen numeroon, joka on Keskustan terveysaseman tämän hetkinen tekstiviestinumero 045 739 65882.

- Valitsimme yhteiseksi ajanvarausnumeroksi Keskustan puhelinnumeron siksi, että kyseinen numero on meidän suurimman terveysaseman puhelinnumero ja periaatteessa jo noin 70 000 ihmisen tiedossa, ylihoitaja Jaana Piispanen kertoo.

Puheluita vastaanottaa 25 hoitajaa yhteisessä palvelupisteessä

Ajanvarausnumeron palveluajat pysyvät ennallaan (ma klo 7.30-14.00 ja ti-pe klo 8.00-14.00). Jatkossa terveysasemien puhelut hoidetaan yhteisessä puhelinpalvelupisteessä.

- Kaikki terveysasemille soitetut puhelut menevät yhteen puhelujonoon ja puheluita on hoitamassa joka päivä 25 hoitajaa. Terveysasemien hoitajat tekevät vaihtelevasti 1-3 päivää viikossa töitä puhelinpalvelupisteessä. Haemme muutoksella tehokkuutta ja helpotusta puhelinpalveluumme, Piispanen jatkaa.

Ajanvarauspuhelimen kielivalikon tiedotteet ovat saatavilla jatkossa kolmella kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Asiakas voi soittaessaan valita etukäteen terveysaseman, jos hän haluaa nimenomaan oman terveysaseman hoitajan soittavan hänelle takaisin.

Yhteiseen ajanvarausnumeroon liittyy monta tavoitetta. Tarkoituksena on helpottaa ja nopeuttaa kuntalaisten sekä yhteistyötahojen yhteydenottoa terveysasemalle ja samalla tarjota tasalaatuisempi palvelu kaikille asuinalueesta riippumatta. Asiakkaiden ei myöskään jatkossa tarvitse tietää omaa terveysasemaansa, kun he haluavat varata ajan. Jatkossa on tarkoitus, että Turussa käytössä olevasta Omaolo-palvelusta asiakkaan täyttämät oirearviot siirtyvät suoraan ajanvarauspuhelimen puhelujonoon.

Terveysasemien yhteiseen ajanvarausnumeroon odotetaan tulevan noin 320 000 puhelua vuodessa.