Turun kaupunki palkitsi Aarnen Tallin vuoden 2019 yhteistyökumppanina. Vuoden seuratyöntekijän tunnustuksen sai Veikko Jalonen Turun Kisa-Veikot ry:stä.

Tunnustukset jaettiin Varsinais-Suomen Urheilugaalassa lauantaina 1.2.2020.

Aarnen Tallin tunnustuksen vastaanottivat tallimestari Markku Sariola ja tallin sihteeri Olli Merjamaa. Aarnen talli on järjestänyt terveyttä edistävää, liikkumiskykyä ylläpitävää ja matalankynnyksen liikuntatoimintaa ikääntyville turkulaisille miehille aktiivisesti ja pyyteettömästi jo lähes 50 vuoden ajan. Tallin toiminnassa on viikoittain mukana jopa 400–500 yli 60-vuotiasta miestä.

Valitsemisperusteissa korostettiin sitä, että Aarnen tallin maksuton toiminta on erinomainen esimerkki vertaisohjatusta ja vapaaehtoisuuteen perustuvasta senioriliikunnasta. Yksi tunnusmerkki iäkkään laadukkaasta liikuntatoiminnasta on se, että harjoittelu tehdään tasoryhmittäin ja kunkin tallilaisen toimintakyvyn rajoissa. Lisäksi ikääntyvien ryhmäliikunnassa painottuva psykososiaalinen näkökulma on Aarnen tallissa huomioitu hienosti.

Aarnen talli sai kiitosta myös siitä, että se on halunnut aktiivisesti kehittää toimintaansa viime vuosina ja on ollut innokas, joustava, positiivinen ja ketterä yhteistyökumppani. Aarnentallilaiset ovat olleet mukana mm. vertaisohjaajakoulutuksissa ja he ovat luoneet yhteistyössä liikuntapalveluiden kanssa ikääntyneen terveysliikuntasuosituksen mukaista sisältöä toimintaansa. Tästä esimerkkinä mm. viikoittainen tasapainorata ja kuntosaliharjoittelumahdollisuus. Lisäksi he ovat olleet mukana Voimaa vanhuuteen -ohjelmassa ja yhteistyökumppanina mm. testipäivissä ja muissa ikääntyneiden liikuntatapahtumissa.

Vuoden seuratyöntekijä on Veikko Jalonen

Tilaisuudessa palkittiin myös vuoden seuratyöntekijöitä. Turun vuoden 2019 seuratyöntekijä on Veikko Jalonen Turun Kisa-Veikot ry:stä. Jo 1950-luvulla liikuntauransa aloittanut Jalonen on pelannut jalkapalloa ja jääkiekkoa ja toiminut joukkueenjohtajana. Urheiluvuosien lisäksi Jalonen on toiminut jääkiekkojaoston johtokunnassa lähes 50 vuotta sekä pitkään taloudenhoitajana ja junioripäällikkönä, seuran puolipäiväsenä työntekijänä ja johtokunnassa rahastonhoitajana.

Jalonen on toiminut myös Jääkiekkoliiton Länsirannikon aluehallituksen jäsenenä, Nuorisokiekon hallituksen jäsenenä alusta saakka ja useita vuosia jäävuorojenjärjestelijänä. Seuran jääkiekkojaostossa ja johtokunnassa Jalonen toimii edelleen.