Kulttuurisihteeri Irina Niemimäki ja aktiivinen kimmokelainen Erja Tapio tapasivat kahvikupin ääressä.

Kenelle Kimmoke?

Kimmoke on tarkoitettu turkulaisille, jotka saavat jotain seuraavista Kelan etuisuuksista:

  • Työttömyysturva (peruspäiväraha/työmarkkinatuki)
  • Työkyvyttömyyseläke ja kuntoutustuki (alle 65-vuotiaat)
  • Takuueläke (alle 65-vuotiaat)
  • Eläketuki (61–64-vuotiaat)
  • Perustoimeentulotuki (päätöstä esittäessä näytettävä myös Kela-kortti)
  • Kuntoutusraha, sairaus- ja vanhempainpäiväraha (näissä etuisuuksissa tulorajat)
    Huom! Yksityisten vakuutusyhtiöiden myöntämät tuet eivät kelpaa.

Hinta: 39 € / 6 kk (+ 8 € rannekemaksu ensimmäisellä ostokerralla)
Lisätietoja:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Irina Niemimäen ja Erja Tapion kahvihetken keskustelu taltioitiin Turkuposti-lehteä varten.

Irina: Kimmokelaisia on tuhatkunta. Osa käyttää Kimmoketta omatoimisesti, käy uimassa, ryhmäliikunnassa tai museossa ja osa osallistuu yhteiseen rientoihin, esimerkiksi retkille. Tavoitteemme on se, että jokainen löytäisi jotain itselleen sopivaa.

Erja: Se juuri, että Kimmoke-tarjontaa on laajalla skaalalla, on sekä kulttuuri- että liikuntapalveluja. Voi kokeilla sellaista, mitä ei normaalisti menisi tekemään.

Irina: Samaa olen miettinyt, että on aika onnekasta saada tehdä tällaista työtä, jossa pääsen teidän kanssanne tapahtumiin ja testailemaan toimintoja. Tuttujen ihmisten piiri on jo aika moinen, ja koko ajan tulee uusia ihmisiä mukaan.

Erja: Mie olen sellainen savolais-lappalais-italialainen, aina äänessä ja monta rautaa tulessa. Olen mukana myös diakonia- ja vapaaehtoistyössä. Minusta on tosi positiivista, että saadaan ihmisiä liikkeelle kotisohvalta. Mitä enemmän on näytillä, voi vaikka työllistyä.

Irina: Mitä itse nostaisit kärkeen Kimmoke-riennoista tai -toiminnosta?

Erja: Minä olen oikeastaan kaikkiruokainen. Kulttuuri ja taide ovat ehkä tärkeintä minulle, liikuntaakaan ei voi unohtaa. Lisäksi mahtavia retkiä on tehty esim. Wiurilan kartanoon. Kimmoke-videon tekeminen on ihan ykkösenä minulla.

Irina: Olen myös iloinen siitä, että eksyit viime kesänä kimmokelaisten palstaviljelykokeiluun ja jotenkin sinusta tuli yksi kantavista voimista. Saitte aikaan hienon yhteisön, jaoitte kasteluvuorot ja sinä kutsuit vielä kaikki omalle pihallesi sadonkorjuujuhliin.

Erja: Saatiin tosi paljon satoa, ja viisi eri kokkia oli kokkaamassa keittiössäni. Kaikki olivat tosi onnellisia, että pääsivät juhliin.

Irina: Jotkut saattavat ajatella, että mitä ne muut tyypit ovat ja tullessaan huomaavat, että ihan samanlaisia kaikki ovat: työikäisiä erilaisista taustoista. Kimmokkeesta löytyy hyvää seuraa.

Erja: Sosiaalinen puoli on tosi tärkeä. 

Asiasanat: