Åbo stads idrottstjänsters höstsäsong startar på måndag 31.8.

Fortfarande skall säkerhetsavstånd, host- och handhygien samt andra myndighetsanvisningar följas. Personer med symptom får inte besöka idrottsplatserna.

Deltagarantalet begränsas på instruktörledda träningspass i simhallarna, detta för att kunna säkerställa tillräckliga säkerhetsavstånd. På grund av detta krävs förhandsanmälan för att delta i till exempel simhallarnas vattengymnastikpass samt i vissa andra instruktörledda träningspass. Förhandsanmälan underlättar även spårning av deltagarna ifall smittfall av coronavirus skulle uppstå. Länken via vilken förhandsanmälningar tas emot samt instruktioner publiceras så snabbt som möjligt på Impivaara simhalls nätsida ”Verksamhet med instruktör”.

Övrig motionsverksamhet startar huvudsakligen enligt preliminära planen

Övrig motionsverksamhet startar huvudsakligen enligt den preliminära planen. Närmare information samt möjliga ändringar som orsakas av corona situationen meddelas på nätsidan för varje verksamhet i fråga.

Barnmotionens underland

Starten för Barnmotionens underland skjuts framåt. I Aunela bollhall, Haarla skola, Hepokulta skola, Ilpois bollhall, Moisio motionshall, Nummi skola samt i Varissuo skola börjar underlanden ordnas tidigast från och med söndag 4.10 kl. 17-19 och i Kuppis idrottshall tidigast söndag 11.10 kl. 17-19.30. Säsongen för underlanden varar fram till 29.11. Verksamheten är kostnadsfri och övervakad men inte ledd. En vuxen behövs med.

Mihi.fi för unga

Tillämpad motion:

Motion för invandrare:

Motion för vuxna:

  • Motion för vuxna
  • Lekparksgympa för vuxna passar föräldrar, som har barn i lekparksålder eller vem som helst som är intresserad av att gympa. Till träningspasset kan man komma tillsammans med barn eller utan. I gympan används lekparkens utrustning och gummiband för effektiv styrketräning. Gympan är kostnadsfri, ingen förhandsanmälan, utrustningen kan lånas av instruktören. Mera information på finska:

Motion för äldre:

ABC-kurs på gymträning:

 

Skridskotiderna för allmänheten i ishallar: