Vad behövs det mera av i studerandes Åbo? Fattas studerandes Åbo ett evenemang, en app eller en tjänst - finns det något annat du vill utveckla kring studiestaden och service för studerande? Sök för Studiestad Åbo-projektbidrag för förverkligandet av din idé. Ansökan för året 2019 är öppen till 16.11.2018.

Projektansökan arrangeras nu för den andra gången, och den bjuder alla studerande samt högskolornas och stadens aktörer med att innovera en än mer fungerande och inspirerande studiestad.

För år 2019 delas ut sammanlagt 50 000 euro i projektbidrag.

En utbildning, ett evenemang, en tjänst, en applikation, ett kursarbete – eller något annat

Idéerna som förverkligas med projektmedel kan handla om allt från motion, campusområdenas funktionalitet, samhörighet och tillgång till service till praktikplatser. Tyngdpunkter i ansökan är speciellt kontakter med näringslivet, internationalitet och studerandes goda vardag.

Projekten kan till exempel vara en utbildning, ett evenemang, en tjänst, en applikation, ett kursarbete – eller något annat som stöder och främjar målen och teman för verksamheten Studiestad Åbo.  

– Vi uppmuntrar alla att innovera nya öppningar som har en anknytning till studerande och Åbo. Med projektbidrag kan vi stöda även studerandens kursarbeten och idéer, som har att göra med utveckling av vardagens tjänster, sysselsättning eller internationalitet, säger sakkunnig Anssi Kaisti från Åbo stad.

Projektbidraget är del av Studiestad Åbo -samarbete mellan Åbo stad, sex högskolor, studentkårerna och Turku Business Region.

Målet är Finlands bästa studiestad, där man trivs under studierna och vill stanna efter studierna för att arbeta och bo.