Rökt skinka- och auberginepasta i ugn

 

10 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tillredningstid: 1 h

Rökt skinka- och auberginepasta i ugn är enkel att servera även åt ett större gäng. Det blir klart av sig själv i ugn. Den har hamnat på Arkeas Ravintola Nereidis lista främst på grund av dess fantastiska smak, som förstås innehåller Valio Koskenlaskija®.

300 g okokt pennepasta
½ aubergine i tärningar
½ zucchini i strimlor
300 g basturökt skinka i strimlor
½ knippe gräslök
1 tsk salt
1 l Valio Eila® mjölkdryck
4 dl Valio matlagningsgrädde laktosfri
200 g Valio Koskenlaskija® kraftig laktosfri

Ovanpå
1 dl ströbröd

Mät upp okokt pasta i formen. Blanda auberginetärningarna, zucchinistrimlorna, skinkstrimlorna, gräslök och salt i en skål. Blanda fyllningen med pastan. Lägg till ost och vätskor. Blanda pasta och sås i formen. Strö över ströbröd. Grädda i 180 grader i 30–40 minuter. Låt stå en stund innan servering.

Se andra recept som tagits fram för Valio:

Mer information