Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon yhteinen koronaneuvontapuhelin 

  • p. 02 266 2012
  • Avoinna ma–to klo 8–15, pe 8–12.

Puhelimeen vastaavat koulu- ja opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajat. Puhelimesta saa neuvoa ja ohjantaa koronaan liittyvissä asioissa ja tarvittaessa lähetteen koronanäytteelle. Palvelu on tarkoitettu peruskoululaisille, lukiolaisille, ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille. Muissa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa voitte olla yhteydessä oman koulunne terveydenhoitajaan. 

Koronaneuvontapuhelin

Hengitystieoireissa voitte ottaa yhteyttä Turun kaupungin koronaneuvontaan. Koronatestausta suositellaan nyt lievissäkin oireissa.

  • p. 02 266 2714 ma-pe klo 8–15.

Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhuoltoa kaikille peruskoululaisille. Kouluterveydenhuollon tavoitteena on oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun, kehityksen ja psyykkisen hyvinvoinnin tukeminen yhteistyössä vanhempien, opettajien ja muun oppilashuollon kanssa.

Opiskeluterveydenhuollon palvelut on tarkoitettu Turun kaupungissa sijaitsevien toisen asteen oppilaitosten (lukiot, ammatilliset oppilaitokset) sekä ammattikorkeakoulujen opiskelijoille kotipaikkakunnasta riippumatta. Toisen asteen oppilaitosten opiskelijoiden palvelut toteutetaan pääsääntöisesti kussakin oppilaitoksessa. Ammattikorkeakoulujen opiskelijoiden palvelut toteutetaan keskitetyssä opiskeluterveydenhuollossa. Yliopistojen ja tiedekorkeakoulujen opiskeluterveydenhuolto toteutetaan YTHS:ssa.

Opiskeluterveydenhuollon tavoitteena on tukea opiskelijaa opiskelukyvyn ylläpitämisessä, itsehoidossa, riittävässä elämän hallinnassa sekä terveyden ja toimintakyvyn ylläpitämisessä ja saavuttamisessa.