Kesätyöt

Lisätietoja

Nuorten kesätyöt Turun kaupungilla

Turun kaupunki tarjoaa myös kesällä 2021 nuorille töitä omissa toimipisteissään. Paikat ovat haettavissa 1.2.–17.2.2021 klo 15 välisenä aikana.

Töihin otetaan turkulaisia nuoria, jotka ovat syntyneet 1.6.2003–31.5.2005, eivätkä ole vuonna 2020 olleet Turun kaupungin toimialoilla kesätöissä. Hausta ja palkkauksesta vastaa Turun kaupungin nuorisopalvelut.

Työt ovat avustavia tehtäviä kaupungin toimi- ja palvelualoilla, eikä niissä vaadita aikaisempaa kokemusta. Työsopimukset ovat yhden kuukauden mittaisia ja ne tehdään pääosin kesä- ja heinäkuussa. Työaika on 85 % normaalityöajasta. Palkka tehtävistä tulee olemaan noin 800 euroa/kk.

Paikkoja haetaan 1.2.–17.2.2021 välisenä aikana sähköisellä lomakkeella Kuntarekryn kautta.

Kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan yksilö- tai ryhmähaastatteluun, jotka toteutetaan viikoilla 10, 11 ja 12. Valinnoista ilmoitetaan nuorille viikoilla 13 ja 14.

Tarkemmat hakuohjeet ovat nähtävissä Kuntarekryssä haun alettua.

Nuoret voivat ideoida oman kesätyön

Tänäkin vuonna nuorille tarjotaan mahdollisuus keksiä oma kesätyö. Nuoret pääsevät ideoimaan, mitä haluaisivat tehdä kesällä työkseen Turun kaupungilla.

Kesätyön ideoinnissa on hyvä käyttää luovuutta ja mielikuvitusta esimerkiksi omien harrastusten ja kiinnostuksen kohteiden kautta. Idea kannattaa sitoa johonkin käytännön kaupunkilaisia ilahduttavaan tai hyödyttävään työtehtävään. Oma idea kesätyöstä esitellään kesätyöhakemukseen hakuvaiheessa. Nuorten ideoiden pohjalta pyritään toteuttamaan kesätyöpaikkoja tulevaksi kesäksi.

Kesätyöseteleitä ja Kesäyrittäjä-kampanja

Työpiste jakaa jälleen keväällä nuorten kesätyöseteleitä. Kesätyösetelien avulla nuoret voivat työllistyä yksityisille työnantajille. Kesätyöseteli on tuki työnantajalle, joka palkkaa nuoren kesätöihin. Setelit tulevat jakoon maaliskuussa.

Työpiste on myös mukana Kesäyrittäjä-kampanjassa. Kyseessä on maksuton matalan kynnyksen kesäajan yrittäjyysohjelma, joka tukee kokeilemaan yrittäjyyttä. Kampanjan tavoitteena on tehdä yrittäjyydestä helpommin lähestyttävää, tarjota vaihtoehto perinteiselle kesätyölle sekä edistää yrittäjyystaitojen oppimista.

Kampanja tarjoaa työkaluja liikeidean jalostamiseen, tietoa yritystoiminnan eri osa-alueista sekä vahvan tukiverkoston liiketoiminnan tueksi koko kesän ajan. Kampanja on myös mahdollista hakea osaksi opintoja.

Kampanja on suunnattu 17–29-vuotiaille ja mukaan haetaan omalla yritysidealla. Lue lisää kampanjasta: www.kesayrittaja.fi.

Kesätyöneuvoja NuortenTurusta

Vinkkejä kesätyönhakuun on tarjolla nuorten tieto- ja neuvontapiste NuortenTurussa. Nykyisin Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa sijaitseva NuortenTurku tarjoaa kesätyönhakuohjausta monella eri tavalla. Peruspalveluna NuortenTurusta saa apua CV:n tekoon, työhaastatteluihin valmistautumiseen ja muuhun kesätyönhakuun. Tietopalveluohjaajat ovat tavoitettavissa koko kevään ajan kesätyöasioissa ja päivystävät esim. Discordissa perjantaisin klo 13. – 15.30. Lisäksi Discordiin kerätään materiaalipankkia kesätyönhakuun liittyen, jota nuoret voivat hyödyntää työnhaussa.

Uutena palveluna tänä keväänä on otettu käyttöön virtuaalinen kesätyökansio, johon kerätään nuorille suunnattuja kesätöitä. Linkki kansioon löytyy NuortenTurun Instagramin bion kautta. NuortenTurkuun voi varata ajan etukäteen, tai tulla käymään aukioloaikoina. Yhteystiedot: www.turku.fi/nuortenturku.

Koronatilanteen vuoksi pidätämme oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot:

Oletko kiinnostunut muista kesätöistä kaupungilla? Katso kaikki kesätyöpaikkamme täältä (ohjautuu Kuntarekryn sivustolle)

Asiasanat: