Liiku, retkeile ja harrasta

Turussa on mahdollista harrastaa käytännöllisesti katsoen mitä tahansa. Seuroja, halleja, saleja, ryhmäliikuntaa sekä salivuoroja on valtavasti tarjolla ja opiskelijahinnat ovat edulliset. Kaikki on lähellä, niin myös luonto. Laajat ja kiinnostavat retkeilyreitistöt, kansallispuistomaisemat, lenkki- ja pyöräilymaastot sekä maailman suurenmoisin saaristo ovat kaikki opiskelijan ulottuvilla.

CampusSport

Turun korkeakoulujen yhteinen liikuntapalvelu CampusSport tarjoaa turkulaisille korkeakouluopiskelijoille

  • 5 kuntosalia, joista löytyy voimailuun, toiminnalliseen harjoitteluun sekä yleiseen lihaskuntoharjoitteluun sopivat tilat
  • yli 100 tuntia ohjattua liikuntaa viikossa, joista löytyy jokaiselle jotakin burlesquesta karateen
  • yli 30 tuntia avoimia palloiluvuoroja, joille ovat tervetulleita kaikki taitotasosta riippumatta
  • yli 15 erilaista kurssia, joissa voi oppia mm. paritanssin taidot tai kahvakuulan tekniikan.

Palvelut ovat opiskelijoiden käytössä CampusSportin lukuvuosimaksulla. Jäsenet saavat etuja ja alennuksia myös muista liikuntapaikoista.

Liikuntapaikat ja -seurat

  • Turussa toimii yli 300 liikuntaa järjestävää seuraa ja yhdistystä. Etsi itsellesi sopiva laji ja lähde mukaan toimintaan.

Ulkoile

Turussa lenkkipolulle, puistoon ja ulkoilemaan pääsee usein suoraan kotiovelta, myös keskustassa. Turun opiskelijoiden suosiossa ovat erityisesti

Retkeile

Turussa ja lähiseuduilla on upeita retkimaastoja, historiaa, kauneinta luontoa jokaiseen makuun. Lähiluontoon voi tutustua valmiita kulttuurikuntoilureittejä apuna käyttäen tai vaikkapa geokätköillen.

Kansallispuistot

Kansallispuistoja Varsinais-Suomessa on peräti neljä. Esimerkiksi Kurjenrahkan ulkoilureiteille pääsee Turun keskustasta alle tunnissa. Perille myös julkisilla kulkuvälineillä. Pakkaa eväät reppuun ja lähde retkelle! Lisätietoa kansallispuistojen palveluista, reiteistä ja saapumisesta löytyy luontoon.fi-sivustolta: