Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novialla on toimintaa kolmessa osoitteessa Turussa, Henrikinkadulla, Hämeenkadulla ja Juhana Herttuan Puistokadulla jossa merenkulkualan koulutusta annetaan. Henrikinkadulla ja Hämeenkadulla on opiskelijoita useilla eri toimialoilla. Täällä sosionomit, sairaanhoitajat, terveydenhoitajat ja tradenomit opiskelevat yhteisissä uusituissa tiloissa Akatemiakortelissa. Auriga Business Centerin (Aboa Mare) tiloissa sijaitsevat sekä toisen asteen, että ammattikorkeakoulutason merenkulkukoulutus.

Merenkulkukoulutusta Turun Auriga Business Centerissä

Keväällä 2013 merenkulkualan koulutus muutti uusiin ja ajanmukaisiin tiloihin Juhana Herttuan puistokatu 21:een. Tiloissa, joista on näkymä yli sataman, on erilaisia erikoistiloja, esimerkiksi komentosilta simulaattoreineen sekä oikea tähtitaivas. Auriga Business Centerin tiloissa sijaitsevat sekä toisen asteen, että ammattikorkeakoulutason merenkulkukoulutus. Talossa liikkuu päivittäin myös täydennyskoulutusopiskelijoita.

Novian alumni Anton Westerlund kertoo videolla merenkulkualan opinnoistaan sekä niiden jälkeisestä työurastaan merellä ja maalla.