7 syytä valita Turku

1. Turku on opiskelijoiden kaupunki

Turussa on kaksi yliopistoa ja neljä ammattikorkeakoulua. Koulutusvaihtoehtoja on yli 170. Turkulaisista 20 prosenttia on korkeakouluopiskelijoita. Turku on Opiskelijakaupunki isolla O:lla, jo vuodesta 1640.

Turkuun tullaan opiskelemaan ympäri Suomen – ja maailman! Uusia opiskelijoita aloittaa joka syksy noin 5 000. Kansainvälisiä opiskelijoita Turussa opiskelee vuosittain noin 4 000 yli sadasta maasta.

2. Kompakti koko

Kuuden korkeakoulun kampukset sijaitsevat lähellä keskustaa ja toisiaan. Ylioppilaskylä on nurkan takana ja harrastusmahdollisuudet lähellä. Turussa aika ei kulu matkatessa paikasta toiseen, vaan perille pääsee nopeasti kävellen, pyörällä tai Fölillä.

Katso videolta, millaista on kompaktissa Turussa liikkuminen ja miten pääsee paikasta toiseen mahdollisimman nopeasti:

3. Turkuun rakastutaan, tutkitusti

Puistot, jokiranta, festarit, kahvilat, kirjastot ja lenkkipolut. Turku on kokonaisuus, johon on helppo rakastua. Turkulaisista korkeakouluopiskelijoista 98 prosenttia suosittelisi Turkua opiskelukaupungiksi ystävälleen. Suurin osa korkeakouluopiskelijoista haluaisi jäädä Turkuun asumaan myös opintojen jälkeen. Turussa elämä sujuu. Kaikkea on, mutta ei liikaa!

4. Opiskelijaelämää 365 päivää vuodessa

Turku on 40 000:n opiskelijan ja kuuden korkeakoulun kaupunki, jossa tapahtuu joka päivä. Suomen ensimmäisessä yliopistokaupungissa on paljon omaleimaisia opiskelijaperinteitä ja vuosi etenee opiskelijatapahtumien syklissä. Ystävät, vapaus ja monipuoliset mahdollisuudet tekevät opiskeluajasta ikimuistoisen.

5. Turulla on paljon tarjottavaa opiskelijoille

Turku on opiskelijoiden kaupunki, jossa kuusi eri korkeakoulua tarjoavat laadukasta ja monipuolista koulutusta. Koulun ulkopuolella onnellisuutta ja hyvinvointia tukevat niin opiskelijajärjestöt kuin kaupungin palvelut.

Tämä näkyy jokasyksyisillä Study in Turku -messuilla, joilla esittäytyvät Turun kaupungin, paikallisten yritysten ja yhdistysten sekä opiskelijajärjestöjen palvelut ja harrastusmahdollisuudet.

Katso videolta, mitä kaikkea tarjottavaa Turulla on uusille opiskelijoille:

6. Opiskelija-asuminen on edullista

Turussa voi asua keskellä kaikkea, mutta rauhassa ja edullisesti. Opiskelijoille on Turussa tarjolla monipuolisia asumisvaihtoehtoja läheltä kampuksia ja keskustaa.

Turun Ylioppilaskyläsäätiöllä (TYS) on yli 7 000 asuntopaikkaa 19 eri asuntokohteessa ympäri kaupunkia. Vuokrataso on noin 15 – 20 prosenttia edullisempi kuin vastaavissa asunnoissa vapailla markkinoilla. Poikkeuksena muihin suuriin opiskelukaupunkeihin, Turussa opiskelija-asuntoa voi hakea jo ennen opiskelupaikan varmistumista. Vuokraan kuuluu sähkö, vesi, heti käyttövalmiina oleva nettiyhteys sekä laajasti sähköisiä palveluita kuten netistä varattavat saunavuorot. Asuminen ja asiointi on siis tehty helpoksi!

Myös yksityisten asuntojen vuokrataso on Turussa muuta maata keskimäärin selvästi edullisempi ja asuntojen saatavuus parempi. 

7. Turussa tarvitaan osaajia

Turun seudulla on jo 20 000 yritystä ja 130 000 työpaikkaa. Erityisesti meri- ja lääketeollisuuden menestys heijastuu myös muille aloille.