EU-hankkeet tutuiksi

Haluatko oman EU-hankkeesi osaksi juttusarjaa?

Ota meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen european.office@turku.fi

Eurooppa-toimiston EU-hankkeet tutuiksi -sarjassa tutustutaan erilaisiin EU-rahoitteisiin varsinaissuomalaisiin hankkeisiin. Juttusarjaa on julkaistu vuodesta 2017 lähtien. Löydät kaikki tähän mennessä julkaistut jutut alta.

EU-hankkeet tutuiksi

25.3.2024 12.15
Ohituskaista uudelleenkäyttöön on Euroopan aluekehitysrahaston rahoittama hanke, jonka tarkoituksena on kehittää alueen kotitalouksilta uudelleenkäyttöön ohjattavan tavaran vastaanottoa ja käsittelyä.
21.2.2024 15.23
Uuden tekstiilin tuotantoon vaaditaan valtava määrä vettä, ja uusien vaatteiden massatuotantoon keskittyvän pikamuodin suosiminen on kasvattanut tekstiilijätteen määrää globaalisti. Loppuvuodesta 2022 alkanut Horisontti Eurooppa -rahoitteinen tExtended-hanke pyrkii vastaamaan tekstiilijäteongelmaan kehittämällä tekstiilikierrätyksen yleiset ja yhtenäiset eurooppalaiset suuntaviivat.
25.1.2024 12.22
BUILD on kaksivuotinen Horisontti Eurooppa -rahoitteinen hanke, jonka tavoitteena on kasvattaa julkisten hankintojen innovatiivisuutta ja jakaa opittua osaamista laajemmin.
29.11.2023 16.59
Paraisten toiseksi vanhin yritys Paraisten puhelin - Partel pyrkii parantamaan asukkaiden pääsyä kuituverkon piiriin. Markkinaehtoisen rakentamisen ollessa saaristoalueilla mahdotonta yritys haki ja sai EU:n elpymisrahaston maaseudun kehittämisrahastosta tukea kuituverkon laajentamiseen yhteensä 18 alueelle.
24.10.2023 11.20
Comptek Solutions on turkulainen startup-yritys, joka sai erittäin kilpaillun Euroopan innovaationeuvoston Accelerator-rahoituksen yhdistelmäpuolijohdeteknologiansa kehittämiseen.
27.9.2023 11.20
EU:n strategisesta LIFE-ohjelmasta rahoitettu PlastLIFE-hanke edistää muovien kiertotaloutta – kierrätystä, uusiokäyttöä ja haitallisen muovin korvaamista. Turun yliopiston osaprojekti keskittyy maatalouden kasvi- ja puutarhatuotteiden muovijätteeseen.
8.6.2023 12.00
Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus on mukana kumppanina monialaisessa Erasmus+ -rahoitteisessa Strategic Foresight for Sustainability (SF4S) -hankkeessa, jossa tuetaan vihreää siirtymää ennakointi- ja tulevaisuustaidoilla.
27.4.2023 17.29
Baltic Sea Game Incubation -hankkeessa luotiin käytännön työkaluja Itämeren alueen pelialan mentorointi- ja sijoitustoiminnan kehittämiseksi ja lisäämiseksi. Mukana oli yrityshautomoita, teknologiapuistoja, korkeakouluja, kehittämistoimistoja ja erilaisia julkisia toimijoita seitsemästä Itämeren alueen maasta, ja Turusta hankkeessa oli mukana pelialan kehittämisorganisaatio Turku Game Hub.
24.3.2023 14.55
Juttusarjan tässä osiossa tutustumme kahteen Salossa toimivaan yritykseen, jotka ovat saaneet EAKR:n alaista yrityksen kehittämisavustusta toimintansa kehittämiseen. Stremet Oy laajensi hankkeella liiketoimintaansa ja tuotantokapasiteettiaan. Vilikkala Oy puolestaan kehitti hankkeen myötä uutta kiertotalousliiketoimintaa.
14.2.2023 11.53
Turun yliopiston työelämäpalveluiden (Rekry) koordinoima hanke pyrkii lisäämään yritysten ja yliopistojen välistä yhteistyötä. Hankkeessa kehitetyn yhteistyömallin toivotaan tulevaisuudessa johtavan opiskelijoiden parempaan työllistymiseen. Hanketta rahoittaa ESR-ohjelma ja siinä on mukana myös Åbo Akademin työelämäpalvelut (Arbetsforum).

Sivut

Tilaa syöte