Tälle sivulle päivitetään ajankohtaisin tieto Turun kaupungin koronarokotuksista. (Päivitetty 7.5.2021)

Ajanvaraus

 • Ajanvaraus ainoastaan puhelimitse 16-17-vuotiaille 1. ja 2. riskiryhmään kuuluville.
 • Turun kaupunki lähettää koronarokotusajan ajanvarausrobotiikan avulla 55-vuotiaille.

Ajan peruminen

Jos aika ei sovi ja se pitää perua, sen voi kahdella tavalla:

 1. soittamalla Turun koronarokotuspuhelimeen 02 266 0159 (ma-pe klo 8-14), jonne jätetään ääniviesti ja ilmoitetaan nimi, syntymäaika ja rokotusaika, joka halutaan perua. Puhelimeen voi soittaa ympäri vuorokauden.

Ajan perumisen jälkeen voit itse varata uuden koronarokotusajan. Vain ensimmäisen rokotteen voi varata sähköisesti. Jos joudut muuttamaan toisen annoksen ajan, soita koronarokotuspuhelimeen.

Usein kysyttyä:

Kuva: Rokotukset järjestetään Turun messukeskuksessa (os. Messukentänkatu 9–13) 

Ajankohtaista Turussa

 • Turun kaupunki on avannut yli 18-vuotiaille turkulaisille ja Turussa vakituisesti asuville uuden ilmoittautumissivun koronarokotteelle: otanrokotteen.turku.fi, jolle kuntalainen voi jättää yhteystietonsa ja hänelle lähetetään myöhemmin rokotusaika. Lue lisää: Varaa aika koronarokotukselle otanrokotteen.turku.fi -sivuston kautta
   
 • Tällä viikolla Messukeskuksessa rokotetaan yli 56-vuotiaita ja 1. ja 2. riskiryhmään kuuluvia. Nyt vuorossa 55-vuotiaat. Ajanvaraus on auki kaikille yli 56-vuotiaille sekä 1. ja 2. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluville yli 16-vuotiaille.
   
 • 55-vuotiaiden rokotusajat lähetetään tekstiviestikutsulla. Jos olet 56-64-vuotias, etkä ole saanut rokotusaikaa tekstiviestillä, varaa aika itse ilmoittautumalla otanrokotteen.turku.fi-sivuilla, eTerveyspalveluissa tai koronarokotuspuhelimen kautta.
   
 • Kaikki eTerveyspalveluissa yli varattavissa olevat ajat ovat mRNA-rokotteita (Comirnaty- tai Moderna-rokote). Yli 65-vuotiaiden toinen annos on aina samalla rokotteella. Jos olet alle 65-vuotias riskiryhmäläinen ja saanut ensimmäisellä rokotuskerralla AstraZenecan rokotteen, annetaan toisena rokotteena toisena annoksena mRNA-rokote (Comirnaty- tai Moderna-rokote).
   
 • Sairastettu koronainfektio antaa 6 kuukauden mittaisen suojan, joten koronarokotusta suositellaan aikaisintaan vasta puolen vuoden päästä sairastetusta taudista.

Valitse oheisista linkeistä oma ryhmäsi, niin saat tarkempaa tietoa koronarokotuksista (rokotuspiste, ajanvaraus sekä muut ryhmäkohtaiset tiedot):

Näin rokotukset etenevät Turussa

Koronarokotusten tilanne 3.5.202: Ensimmäisen rokotusannoksen on Turussa saanut 58 978 turkulaista (35,0 % turkulaisista) ja molemmat rokoteannokset 8553 turkulaista. Lähde: valtakunnallinen rokotusrekisteri, Koronarokotukset, THL. Kuva päivitetään nettisivuille joka maanantai.

Taulukko päivitetty (6.5.2021)

Rokotettavat ryhmätAikataulu
Iäkkäiden henkilöiden asumispalvelujen ja laitoshoidon toimintayksiköiden henkilökunta ja asukkaat.2. rokotekierros käynnissä
Kotihoidon asiakkaat2. rokotekierros käynnissä
Koronaan liittyvää työtä tekevät sote-huollon ammattilaiset.2. rokotekierros käynnissä
Kriittiset sote-alan ammattilaisetKäynnissä

Laajamittainen väestön rokottaminen Eri ryhmiä rokotetaan rinnakkain eri merkkisillä rokotteilla. 

Rokotettavat ryhmätAikataulu
65 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt Käynnissä
56-64-vuotiaatKäynnissä, tekstiviestiaikoja: 55-vuotiaat
Lääketieteelliset riskiryhmät 1 (16-69 vuotta)Käynnissä 
Lääketieteelliset riskiryhmät 2 (16-69 vuotta)Käynnissä 
Laajamittainen rokottaminen väestölle (yli 18-vuotiaat)Ajanvaraussivusto auki, aikoja lähetetään nyt sen kautta ilmoittautuineille 54-55-vuotiaille ja sitä vanhemmille

Lisää tietoa koronarokotuksista: