Elämää Turussa

Kahdeksan kuvaa satamaelämästä

Viisi videohaastattelua

Linkki avautuu YouTubeen. Videoiden asetuksissa voit valita tekstityksen. Videot on tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

Osallistu sinäkin

Jaa omat parhaat tuokiokuvasi satama-alueesta somessa. Voit myös jakaa satamaan ja Linnanniemeen liittyvät muistosi ja kuvasi museon Prikka-palvelussa

Sataman tarinoita

Linnanniemen kärjessä sijaitsevalla satamalla on ollut keskeinen rooli alueen historiassa, ja sataman toiminnot ovat olennainen osa merellistä aluetta tänäkin päivänä. Alueelta löytyy satamatoimintojen lisäksi myös ravintoloita ja muita yrityksiä, lastentarha, museoita ja yksityisasuntoja. Sosiaalisessa mediassa sekä Historian ja tulevaisuuden museon verkkosivuilla julkaistu Sataman tarinoita -juttusarja tutustuttaa alueen arkeen ja elämään.  

Sataman tarinoita -juttusarja, joka on osa Elämää Turussa -kokonaisuutta, perustuu Turun museokeskuksen vuonna 2019 ja 202 suorittamaan alueen nykydokumentointiprojektiin. Nykydokumentoinnissa on taltioitu muuttuvan Linnanniemen nykytilaa ja siellä asuvien tai työskentelevien ihmisten ajatuksia ja muistoja. 

Satama on portti maailmalle.

Linnanniemen ideakilpailun voittaneessa ehdotuksessa Historian ja tulevaisuuden museo sijoittuu veden äärelle Linnanniemen kärkeen. Museo avaa ikkunoita maailmalle, toivottaen samalla merenkulkijat ja matkailijat tervetulleiksi Suomen Turkuun.

 

Kaupunginosa/Alue: