Smart and Wise -blogi

Blogissa Smart and Wise -kärkihankkeen asiantuntijat ja yhteistyökumppanit kertovat Turun matkasta kohti uutta teknologiaa fiksusti ja kestävästi hyödyntäväksi kaupungiksi.

Uusimmat blogipostaukset

Eri väriset lajitteluastiat toimiston eri kierrätysroskille

Kohti helppoa, intuitiivista ja kestävää jätehuoltoa

23.3.2021 09.49 - Aino Ukkola
”Jätehuollossa on kyllä paljon kehitettävää ja esimerkiksi meidän usean kiinteistön keskitetty jätekeräyspiste kaipaa uudistamista”, todettiin heti ensimmäisissä tapaamisissa Turun Teknologiakiinteistöjen kanssa, kun kysyimme kestävään kehitykseen liittyviä haasteita.
Operaatio Ruokakassin työntekijä pakkaa ruokaa laatikoihin.

Ruokahävikistä hyviksi teoiksi

17.2.2021 12.49 - Sofia Pihlava
Yksi mielenkiintoisimmista kiertotaloutta edistävän Kieppi-hankkeen aikana Turussa toteutettavista piloteista kohdistuu hävikkiruuan hyödyntämiseen sosiaalista kestävyyttä tukevalla tavalla.
Ylhäältä kuvattu näkymä Tiedepuistolta kohti keskustaa.

Turun Tiedepuisto on rohkean kehityksen ja kokeilujen alusta

20.1.2021 12.08 - Aino Ukkola
Turun Tiedepuisto kehittyy vauhdilla. Viimeisten noin seitsemän vuoden aikana sinne on investoitu yli miljardilla eurolla niin yksityistä kuin julkistakin rahaa.
Maksaruohokatto

Totta vai tarua viherkatoista

27.11.2020 09.44 - Kristina Karppi
Viherkattoja tai toiselta nimitykseltään kasvikattoja sekä ihaillaan että pelätään. Viherkattojen puoltajat puhuvat eduista maisemalle, monimuotoisuudelle ja viihtyisyydelle sekä hulevesien ja energiankulutuksen hallinnalle.
nuoret istumassa puistossa

Nuoren tukena paineiden keskellä – nuoren ja vanhemman näkökulmat nuoruusiän solmukohtiin

7.9.2020 12.30 - Julia ja Minna Martin
Pidämme luonnollisena ihmisen erilaisia kehitysvaiheita. Kuitenkin suhtautuminen nuoruusikään merkittävänä, omana vaiheenaan on yllättävän uutta. Aiemmin siirtymä lapsuudesta aikuisuuteen on ollut huomattavasti lyhyempi. Tämä näkyy selvästi henkilökohtaisessa elämässämme.

Sivut