Runosmäen aluekehityshanke ja monitoimitalon rakentaminen

Ajankohtaista

• Runosmäki -Raunistulan aluefoorumi järjestetään 4.5.2021 klo 17.30 – 19. Aluefoorumi on kaikille avoin keskustelutilaisuus ja toteutetaan verkossa Teamsin kautta. Aluefoorumissa keskustellaan Runosmäen monitoimitalo – ja aluekehityshankkeista. Paikalla ovat Turun kaupungilta mm. hankkeiden vetäjät Mari Virtanen ja Tuomas Lindholm ja hankkeisiin liittyviä kumppaneita. Linkki tilaisuuteen Liity kokoukseen napsauttamalla tätä
  • Aluefoorumista lisätietoa ja kysely

Lisätietoja hankkeesta:

Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 14.10.2019 Runosmäen monitoimitalon hankesuunnitelman. Päätöksen mukaisesti monitoimitaloa edistetään siten, että hanke toteutetaan yhteistyöhankkeena Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kanssa.

Monitoimitalon sijoituspaikkana on Runosmäen koulun tontti osoitteessa Piiparinpolku 19. Runosmäen koulun koulutoiminta on loppunut 2015 ja tilat ovat nykyään tyhjillään.

Uusi monitoimitalo muodostuu kaupungin ylläpitämästä päiväkodista, neuvola/perhekeskuksesta, kirjasto- ja nuorisotiloista sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän seurakuntatiloista. Toimintojen keskittäminen monitoimitaloon vapauttaa alueelta useita tontteja myytäviksi ja esimerkiksi asuntorakentamiseen kehitettäviksi.

Monitoimitalo toteutetaan uudisrakennuksena, ja rakentamiskustannukset ovat arviolta noin 18,8 miljoonaa euroa. Hankkeen toteutussuunnittelu aloitetaan vuonna 2020 ja rakennusvaiheeksi on esitetty vuosia 2021–2022.

Valmistelua jatketaan keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustamisen valmistelulla. Kaupungin ja seurakuntayhtymän muodostama yhtiö toimii hankkeen hankintayksikkönä ja rahoittajana monitoimitalon osalta. Monitoimitalon toteuttajan ja urakkamuodon valintaan liittyvistä asioista päätetään myöhemmin.

Kaupungin hallinnoimat pysäköintitilat Runosmäen alueella

Vanhan koulun purkamisesta ja monitoimitalon rakentamisesta aiheutuu muutoksia pysäköintimahdollisuuksiin alueella. Käytössä olevat kaupungin hallinnoimat pysäkäintialueet näkyvät kartasta.

Runosmäen alueen pysäköintipaikat