Turun museokeskuksessa käynnistyy nykydokumentointihanke, jonka tarkoitus on tallentaa museon kokoelmiin turkulaisten 1.-luokkalaisten arkea ja siihen kuuluvia suosikkiasioita: esineitä, puuhia ja paikkoja.

Aikakapseli 2029 -tehtäväkokonaisuus johdattaa oppilaat pohtimaan itselleen merkityksellisiä asioita tässä ajassa. Mitä teidän luokkanne haluaisi tallentaa museoon omasta elämästänne? Mitkä asiat ovat niin tärkeitä, että haluaisitte muistaa ne vielä aikuisenakin?

Dokumentointi toteutetaan aikakapselina, joka toimii viestinä tulevaisuuteen. Aikakapseli kootaan tänä vuonna ja avataan vuonna 2029, kun nykyiset 1.-luokkalaiset päättävät peruskoulunsa. Samana vuonna Turku täyttää 800 vuotta ja kaupunkiin avataan uusi museo, Historian ja tulevaisuuden museo, joten aihetta juhlaan on tuolloin monin verroin! 

Opettaja, näin osallistut Aikakapseliin

Tehtäviä tekemällä voitte yhdessä auttaa Eikkaa aikakapselin kokoamisessa ja nykypäivän elämän tallentamisessa. Halutessanne voitte tehdä kaikki tehtävät, tai vaikka vain yhden. Kaikki tieto nykypäivästä on arvokasta! Aikakapseli 2029 -tehtäväkokonaisuutta voi halutessaan soveltaa tai syventää omalle luokalle mielekkääksi kokonaisuudeksi. Syventävää materiaalia ja linkkivinkkejä on listattu opettajamateriaalin yhteyteen. Tehtäväkokonaisuuden tukena on powerpoint-esitys.

Hei varsinaissuomalainen opettaja! Haluatko osallistua luokkasi kanssa Aikakapseliin? Ota yhteyttä, niin toimitamme materiaalit sinulle sähköpostiin.

Milla-Lotta Kemiläinen, tutkija
p. 040 186 4304, milla-lotta.kemilainen@turku.fi